Budite se umorni, dan započinjete bez doručka, preskačete ručak jer za njega nemate vremena. Zvuči vam poznato? Vrijeme je da uvedete promjene koje će poboljšati vaše zdravlje i pomoći vam da se riješite viška kilograma

Zbog današnjeg ubrzanog načina života sve je važnije osim nas samih. Kronični umor prihvaćamo kao sastavni dio života, a povećani napor koji osjećamo smatramo normalnim.Uopće ne razmišljamo o tome kakve će to posljedice ostaviti na zdravlje.

Zamislite drugačiji scenarij: budite se svježi, pripremate doručak koji ćete pojesti u miru, bez žurbe odlazite na posao i ne žudite za kofeinom i nikotinom kako bi uopće mogli započeti s radnim zadacima.

Glad je sigurnosni mehanizam koji vam javlja da je šećer u krvi nizak, da mozak zbog toga trpi i da mu moramo osigurati njegovo gorivo.

Vrijeme ručka planirate jednako kao što planirate poslovni sastanak, nakon ručka niste omamljeni, a na kraju radnog dana ste zadovoljni i uživate u ostatku dana. Zvuči vam gotovo nemoguće?

Želite li ljepše izgledati i bolje se osjećati,sve što vam je potrebno da bi to i postigli je malo planiranja.

Kada ogladnite zadnje što bi trebali učiniti je stati ispred frižidera i reći: što bih sada mogla pojesti? Mudro je već danas znati od čega će se sastojati vaš obrok, a jedina briga je dobar izbor namirnica.

Osnovni principi pravilnog načina življenja su ravnoteža proteina, ugljikohidrata i masti te umjerenost u broju kalorija. Uz to se preporuča vježbanje barem tri puta tjedno te uzimanje pročišćenog ribljeg ulja. Dnevno je potrebno u organizam unijeti dvije litre vode.

Što dobivamo ovakvim načinom razmišljanja?

- više energije za svakodnevne aktivnosti
- postupni i trajni gubitak suvišne masnoće
- poboljšane mentalne sposobnosti
- kvalitetniji san
- smanjenje bolova u mišićima i zglobovima
- poboljšan profil lipida u krvi
- smanjenu želju za ugljikohidratima

Prve rezultate ovakvog načina prehrane osjetit ćete već u prvom tjednu, a pravi razlog je prevencija kroničnih bolesti, a ne brzo mršavljenje.

Svaka molekula masnoće treba proći kroz jetru u kojoj se razgrađuje i priprema za potrošnju u obliku energije,a taj je proces limiitiran količinom enzima u jetri. Zbog toga ne možemo izgubiti više od 2 do 3 kg masnih stanica na mjesec.

Ne vjerujte dijetama koje obećavaju brze rezultate mjesec dana prije sezone skidanja u kupaće kostime. Na brzinu možete izgubiti jedino vodu iz tijela i istopiti mišićnu masu.

Začarani krug gladi

Sjetite se kako se osijećate kad preskočite obrok: umorni ste, teško se možete koncentrirati na posao i gladni ste. Posebno vas privlači nešto slatko i nakon toga osijećate grižnju savijesti i što je još gore, vrlo brzo ste ponovno gladni.To nije problem psihičke naravi.

Glad je sigurnosni mehanizam koji vam javlja da je šećer u krvi nizak, da mozak zbog toga trpi i da mu moramo osigurati njegovo gorivo. Dakle, ne radi se o slabosti karaktera, nego o snazi biokemije.

Kako bi vam pomogli da što prije savladate zdravi način življenja i pružili vam potrebnu edukaciju Zadovoljna vas poziva da posjetite centar Nova forma. Za dogovor oko vašeg termina možete se prijaviti na info@nova-forma.info.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju