Osjećate se umorno i iscrpljeno? Imate probleme s kožom, česte glavobolje ili imate problema sa stolicom? Kako nam je rekao savjetnik za zdrav život, vaše je tijelo prezasićeno otrovima iz nezdrave i umjetne hrane, zagađenog zraka i okoline u kojoj danas živimo.

Ne možemo vam ponuditi čudesan lijek koji će vas u trenutku pretvoriti u živahnu osobu punu energije, ali vam možemo ponuditi nekoliko ideja kako što više ograničiti unošenje štetnih tvari u organizam te prije svega kako se riješiti nakupljenih nečistoća iz vašeg tijela. Možda ćete rješenje naći u posve jednostavnoj metodi detoksifikacije tijela, u postu koji je samo jedan od oblika čišćenja tijela.

Post – što je to? 

Glavna svrha posta je omogućiti tijelu proces samoobnavljanja odnosno u tijelu stvoriti okolnosti koje pomažu da se iz organizma izbace svi otrovi koji blokiraju slobodan protok vitalne životne energije.

Marjan Videnšek, savjetnik za zdrav život i poznavatelj posta iz zavoda Preporod, tvrdi da je za početak dobro prikupiti što više saznanja i informacija o tome što je to post, kakve pripreme je potrebno izvršiti prije posta, kako završiti post itd.
U povijesti je post poznat kao izvanredno učinkovita metoda liječenja, ali post nije lijek za bolest.
Tijekom posta poboljšat će vam se cirkulacija, povećati otpornost i izdržljivost, a opazit ćete i bitne promjene kod probave i stolice. 

Zašto baš post? 

Razloga zbog kojih biste se odlučili za post zaista je mnogo. Glavni razlog je da se dobro osjećate i da budete zdravi. Postom ćete se najbrže i najučinkovitije riješiti svih otrova u organizmu koji uzrokuju mnoge bolesti. Postom ćete pomladiti i cijelo tijelo, povećat će se vaša tjelesna snaga i odjednom ćete postati puno vitalniji. 

Kad je vrijeme za post? 

Često nam tijelo samo govori da je preopterećeno i da ne može više, ali želje i nepotrebni užici jači su od poruke koju nam šalje naš organizam. Znakovi koji ukazuju na to da je krajnje vrijeme za post su pojačan apetit, bolovi u različitim dijelovima tijela (na primjer, tvrd vrat, bolovi u leđima, nepokretni zglobovi), osjećate se loše, imate manjak energije, neugodan zadah, itd.

U IDUĆEM NASTAVKU: Kako pravilno postiti?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju