Počelo je odbrojavanje. Sati se broje do zabrane pušenja na javnim mjestima. Iako mnogi negoduju zbog novog zakona, većina naših zvijezda slaže se sa zabranom.

Cigarete u kafićima i noćnim klubovima idući tjedan odlaze u povijest. Novi zakon strastvene pušače istjerat će na svježi zrak. Jedan od najstrastvenijih svakako je Ćiro Blažević.

'Ja sam jako sretan, iako nisam za nikakve zabrane i nikakav diktat, mislim da će to svima nama pušaćima koristiti i da će nam pomoći jednim dodatnim stimulansom da moramo prestat pušit', izjavio je Ćiro.

Iako su u posljednje vrijeme u Ćirinim rukama laganije cigarete, legendarni izbornik priznaje kako bi želio potpuno prestati. 'U ovoj dobi nisam baš više zdrav i znam savršeno da mi pušenje škodi. Nisam siguran da ću uspjeti prestat pušiti, ali dajem riječ da ću sve učinit kako bi se ostavio cigarete'.

Iako je nekada mnogo pušio, još uvijek aktualni gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, ipak se odlučio za zdrav život. 'Ništa teško ja sam čovjek ogromne volje i još jačeg karaktera. Ja sam '91. prestao pušiti i nikad više nisam zapalio. Pušio sam inače tri kutije', kaže Bandić.

Koliko će novi zakon utjecati na punjenje noćnih klubova i koncerata vidjet će se već idući vikend - prvi bez zadimljenih prostorija. Jedna je stvar sigurna, mnogi će ozbiljno početi razmišljati o ostavljanju štetne.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju