Problem sa spavanjem muči veliki broj ljudi, no kada utječe na zdravlje, posao i vezu vrijeme je za alarm. Pored stresa i problema, podsvijest, inspiracija i emocije su stvari koje kradu san.


Ubrzani način života, stres i dnevni problemi potisnuli su kreativnost pa je to razlog zbog kojeg ideje dolaze tek kada odlučite krenuti na spavanje. Podsvijest koristi mir i tišinu kako bi vam predstavila kreativne ideje, no postoji jednostavan način kako zadržati ideje i utonuti u san.

Ponekad su emocije te koje nam ne dopuštaju da zaspimo. One šalju signale i poruke te upozoravaju na nešto.

Pored kreveta držite papir i olovku kako bi zapisali ideje koje se neće izgubiti preko noći. To je nešto poput dogovora s podsviješću koja će vas pustiti da zaspite.

Ponekad su emocije te koje ne dopuštaju da zaspimo. One šalju signale i poruke te upozoravaju na nešto. Emocije su prijatelji, no neke od njih su nelagodne pa ih često potiskujemo i izbjegavamo. Ispražnjen um u vrijeme prije nego utonemo u san je trenutak kada naviru emocije. U tom periodu one šalju poruku koju treba poslušati i osjetiti bez reakcije i osuđivanja, nakon toga emocije će nestati, a preuzet će vas san.

Što nam krade san?
- Iako je istraživanje pokazalo kako osobe koje su u braku spavaju bolje od razvedenih, loš odnos s partnerom je taj koji krade san. Žene koje su sretno udane lakše zaspu, imaju čvršći san i bude se odmornije.

- Mladi roditelji često ne spavaju zbog brige, no oni koji odvoje dijete u krevetić ili drugu prostoriju puno lakše zaspu od roditelja koji odluče zadržati dijete u krevetu.

- Veliki broj žena ima problema sa spavanjem zbog briga o zdravlju. Rak je prvi na popisu bolesti koje ljepšem spolu oduzimaju san.

- Ubrzani dnevni ritam i razmišljanje o novom radnom danu prije odlaska na spavanje su visoko na popisu kradljivaca sna.

-  U toploj sobi teško ćete utonuti u miran san, dok će provjetrena i hladnija prostorija na vas djelovati poput čaše toplog mlijeka i smiriti vas.

- Spavanje tijekom dana napunit će vas potrebnom energijom, no isto tako i onemogućit  da zaspete kada za to dođe vrijeme.

- Obilna večera je također kradljivac sna, pa ukoliko joj niste mogli odoljeti odgodite odlazak na spavanje barem za tri sata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju