Buđenje prirode u proljeće može pomoći i vraćanju energije u organizam. Uz pomoć nekoliko jednostavnih savjeta koje su isprobale Gwyneth Paltrow i Donna Karan naučite kako probuditi tijelo i duh

Nova knjiga dr. Franka Lipmana postala je zdravstvena biblija glumice Gwyneth Paltrow i dizajnerice Donne Karan koja je uz pomoć njegovih savjeta pronašla mir i spokoj u stresom pretrpanoj današnjici.

Ne postoji čarobni štapić uz pomoć kojeg možemo otjerati umor i iscrpljenost, razlozi takvog stanja u organizmu često su povezani s načinom života, okolinom u kojoj živimo i hranom koju jedemo.

Dr. Lipman tvrdi kako veliki dio problema dolazi zbog toga što čovjek živi u neskladu s prirodom i baš zato je proljeće najbolje vrijeme da se to promijeni. Život u skladu s ritmom prirode je u potpunoj suprotnosti od načina na koji živimo danas, no kakao bi se riješili umora i isrpljenosti najbolji put je pokušati uskladiti organizam s prirodom.

Rješenje za umor i iscrpljenost nije više sna i odmaranja već aktivan život na svježem zraku i pravilna i zdrava prehrana.

Buđenje prirode i kraj zime je odličan trenutak da se vratite na pravi put. Za početak izbacite prženu hranu, a namirnice koje sadrže gluten ne konzumirajte tri tjedna. Iako ovo zvuči kao pretjerano odricanje dr. Lipman tvrdi kako je pomogao ljudima da vrate energiju u organizam toliko puta da se uvjerio kako to stvarno djeluje.

Gluten sadrže sve vrste pšenićnog kruha, ječam, zob, kolači i keksi napravljeni od pšeničnog brašna, pizza, sve vrste tjestenina te grickalice. U tu skupinu spadaju i kroketi od krumpira, panirano povrće, razne pite i sojin umak.

Umjesto toga odaberite svježe povrće, leću, grah, heljdu, tjesteninu od kukuruznog brašna i divlju rižu, a prilikom kupovine kruha odaberite proizvode od  bezglutenskih namirnica.

Još jedna pomalo čudna stvar pomoći će vam u buđenju organizma. Masaža teniskim lopticama opušta tijelo i pruža nevjerojatan osjećaj slobode.

Iskušajte ove savjete i pokušajte se okrenuti prirodi i živjeti u skladu s njom. Boravite na zraku i pripazite na prehranu, a rezultati će vas uvjeriti kako je nešto od toga sigurno istina!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju