Način prehrane usklađen prema 12 zodijačkih znakova itekako može biti od velike pomoći. Tako barem tvrde oni koji vjeruju u horoskope. Debljanju su generalno najskloniji zemljani i vodeni znakovi, a najmanje zračni

Bikovi koji imaju problema s pretilošću to mogu riješiti tako da smanje unos mlijeka i mliječnih proizvoda u organizam. Također moraju zaboraviti na bijeli i u prehrani koristiti samo integralni kruh.

Rrakovi bi prehranu trebali bazirati na ribi i morskim plodovima. Lagana hrana kao što su tjestenine i neke namirnice u kombinaciji s rižom iznimno bi dobro odgovarala ribama savjetovao je astrolog Domagoj Blažant.

'Ribe su vrlo senzibilne i jako emotivne pa se njima mora nježno pristupiti. One se boje nedostatka hrane, mislim da bi im prazan hladnjak bio šok', kaže analitičarka prehrane Mirjana Tonković.

Vatrenom lavu bitno je da hrana bude ukusno i kvalitetno pripravljena. A, biftek u sklopu dijete im vjerojatno ne bi škodio.

Tešku hranu definitivno bi trebali izbjegavati zemljani znakovi.

'Djevice su vrlo precizne i educirane. Najbolje bi im odgovarala lagana vegetarijanska prehrana jer znaju imati dosta problema s probavom', savjet je Mirjane Tonković.

Vatrenom lavu bitno je da hrana bude ukusno pripravljena, dok djevicama najbolje paše lagana, vegetarijanska hrana.

Sir i mliječni proizvodi koriste vatrenim znakovima,  za njima je važno napomenuti  da su za organizam zdraviji prirodni sokovi jer su vatreni znaci skloni gaziranim pićima.

Zračni znakovi su generalno skloni pretjerivanju, a vage posebno. Vage bi trebale izbjegavati soli, šećer i razne začine.

Vježbanje je dio svake dijete, a čini se da zemljeni znakovi to najbolje znaju.

'Kad je vježbanje u pitanju najorniji su i onako čvrsti bikovi jer su uporni, a reklo bi se i tvrdoglavi, rekla je Mirjana Tonković.

Mršavjeti nikako nije lagano. Treba paziti što unosimo u organizam. I bez obzira na horoskopski znak voditi računa da prehrana bude raznolika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju