Gotovo da i ne postoji osoba koja nije osjetila onu strašnu i neopisivu želju za hranom. Ne postoji način na koji se možete obraniti od nje, a čak ni savršene pločice na savršenom muškarcu ne mogu zamijeniti vrećicu čipsa ili čokoladu

Tek poznati okus u ustima pruža toliko željeno smirenje strasti. Nažalost, preuske hlače i kazaljka na vagi je ono što slijedi i što vas baca u depresiju.

Provjerite što vam nedostaje!

Želja za hranom u sebi sadrži psihičku komponentu i govori kakva ste ustvari osoba. To je potvrdio i autor knjige 'What Flavor is Your Personality?'. Alan R. Hirsch proveo je dugo istraživanje te usporedio osobe koje imaju veliku želju za određenom hranom i njihovu osobnost. 18 tisuća ispitanika i 25 godina istraživanja dali su rezultate. Provjerite u koju skupinu spadate i što vam je činiti!

Osobe koje žude za slatkišima vole živjeti na rubu, veliki su hedonisti i rijetko žale za propuštenim prilikama.

Pasivne osobe osjećaju želju za slanim

Osobe koje imaju veliku želju za slanom hranom, a umiriti ih može tek vrećica čipsa ili porcija slanog pomfrita imaju manjak minerala u organizmu. Istraživanja su pokazala da žene koje se podvrgavaju dijeti koja ne sadrži mliječne proizvode žude za slanom hranom puno više od od onih koje konzumiraju mlijeko, nemasni sir i jogurte.

Razlog je jednostavan, natrij trenutno povećava razinu kalcija u krvi, a taj trik zavarava organizam koji vjeruje kako je problem riješen. Osim kalcija, želja za slanom hranom može upućivati na nedostatak željeza i kalija.

Osobe koje osjećaju želju za slanom hranom nisu borci već se radije prepuštaju tijeku života. Sklone su vjerovati kako je viša sila odgovorna za događaje u njihovom životu te kako netko drugi određuje njihovu sudbinu. Rijetko izražavaju svoje mišljenje i radije prepuštaju drugima da im kroje privatni i poslovni život.

Žeeelim čokoladu!

Žene koje u određenim trenucima može zadovoljiti samo red čokolade mogu odahnuti jer je znanstveno dokazano kako nema razloga za paniku, okus čokolade pomaže kada se tijelo osjeća iscrpljeno. Čokolada stimulira lučenje hormona serotonina te je desert koji djeluje poput antidepresiva, a pomaže i kod malaksalosti te u trenucima kada je tijelu potrebno brzo razbuđivanje.

Osobe koje osjećaju neopisivu želju za tamnom čokoladom vole biti u centru pažnje, privlači ih razuzdani život, a u poslovnom svijetu streme vodećim pozicijama.

Ukoliko je predmet žudnje mliječna čokolada radi se o tihoj i povučenoj osobi koja voli samoću, a najbolji prijatelj joj je knjiga.

Čokolada stimulira lučenje hormona serotonina te je desert koji djeluje poput antidepresiva.

Neki umjesto za čokoladom žude za ostalim slatkišima koji također podižu raspoloženje i energiju u organizmu. Tijelo apsorbira obrađeni šećer iz slatkiša puno brže od bilo koje druge hrane i pruža osjećaj kao da vas je netko napunio instant energijom.

Osobe koje žude za slatkišima vole živjeti na rubu, veliki su hedonisti i rijetko žale za propuštenim prilikama. Vole se isticati u masi i uživaju kada su u centru pažnje.

Disciplinirane osobe vole ljuto i začinjeno

Osobe koje imaju problema s temperamentom i teško pronalaze mir često posežu za ljutom i začinjenom hranom. Organizam žudi za strastvenim okusom kako bi se lakše smirio.  Neka istraživanja su pokazala kako ljudi mogu postati na neki način ovisni o ljutoj hrani jer ubrzava rad srca, protok krvi i disanje.

Osobe koje osjećaju neopisivu želju za ljutom i začinjenom hranom vole red i disciplinu, ne posvećuju pažnju detaljima i ne vole gubiti vrijeme na stvari koje smatraju nebitnima.

Kombinacija slanog i slatkog odgovara samotnjacima

Osobama koje najviše uživaju u kombinaciji slatkog i slanog u organizmu nedostaju glukoza i natrij stoga kada postanu usporeni i osjete lijenost posežu za kombinacijom slanih grickalica i slatke čokolade kako bi povratili snagu i zadovoljili potrebu za slanim.

Ovakve osobe najviše vole biti same, a sklone su i potpuno odlutati sa svojim mislima. Kreativne su te više od svega  cijene privatnost i ne vole kada netko zadire u njihovu. 

Jednim klikom postanite obožavatelj Zadovoljne na Facebooku!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju