Zahvaljujući modernoj tehnologiji, atmosfera i blagodati slanih špilja prebačeni su u slanu sobu. Haloterapija pomaže u rješavanju zdravstvenih tegoba, a ima i hipnotički učinak te garantira odličan san

Pet tona soli kojom su u trideset četvornih metara obloženi strop i pod namijenjeni su haloterapiji ili terapiji solju. Ova terapija pomaže oboljelima od raznih alergija, bronhitisa, upale sinusa i astme.

Terapija se sastoji od boravka u posebno napravljenoj sobi čiji su zidovi i pod prekriveni solju, a specijalni halogenerator dodatno raspršuje čestice aerosola. Haloterapija je potpuno prirodna metoda koja se zasniva na udisanju mikročestica prirodne kamene soli. Učinkovita je, ugodna i nema štetnih nuspojava te ju mogu koristiti osobe svih dobi.

Terapija se provodi uz pomoć halogeneratora koji upuhuje sol u prostoriju. Sol se melje i stvara negativne ione koji uništavaju bakterije i pročišćavaju zrak u sobi te poboljšavaju disanje i imunitet osoba koje borave u slanoj sobi.

Suhi aerosol je učinkovitiji i djeluje bolje od inhalacije tekućinom. Sitne čestice ulaze u sve dijelove bronhija te cirkuliraju kroz cijeli organizam i postižu bolje rezultate.

Osim što pomaže u rješavanju dišnih i kožnih tegoba mikroklima u slanoj sobi ima i hipnotički učinak. Oni koji pohađaju terapiju solju tvrde kako nikada nisu bolje spavali.

Ovakav način liječenja se prakticira od antičkih vremena, a poznato je kako rudari koji su radili u rudnicima od soli nikada nisu obolijevali od plućnih bolesti.

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju