Žena koja je previše počupala svoje obrve, poželjela im je vratiti stari sjaj pomalo drastičnom metodom - transplatacijom obrva. 29. godišnja Nilza Martins prva je osoba koja se u Velikoj Britaniji odlučila na takav zahvat

Operacija stoji tri tisuće funti i doista može pomoći osobama koje su oboljele od raka i kojma obrve nisu narasle nakon kemoterapije. No, postoje i oni koji su neprestanim čupanjem jednostavno izgubili svoje obrve.


29. godišnja Nilza Martins, otkrio je Daily Mail, prva je pacijentica u Velikoj Britaniji koja se odlučila na transplataciju obrvi iz kose.

Nilza je počela čupati obrve u 12. godini i logično, nakon više od desetljeća neprekidnog čupanja, trajno ih je izgubila.

- Prvo sam ih počela nadopunjavati s olovkom za oči, no to je izgledalo tako neprirodno. Izgledala sam očajno, potpuno sam izgubila samopouzdanje, pojasnila je Nilza razloge za odlazak na ovu neobičnu transplataciju.

Nilza je otkrila kako se takva operacija počela izvoditi u klinici Harley Street Hair Clinic gdje su joj liječnici kazali kako njezinim obrvama mogu podariti prirodan izgled.


Operacija se izvela pod lokalnom anestezijom, a potom su uzete folikule iz Nilzine kose što je potrajalo sat vremena. Kirurg je potom uzeo folikule kose i pozorno ih očistio pod mikroskopom i transplatirao u obrve. Sve skupa potrajalo je, kazala je Nilza, nešto manje od tri sata.

Poslije zahvata liječnici su savjetovali Nilzi da ne pere obrve nekoliko dana, te da za njih koristi antiseptički sprej.Tri mjeseca kasnije obrve su narasle i stvorile lijep i prirodan luk iznad njezinih očiju.

'Iako znam da transplatacija obrva svima zvuči čudno, ja sam presretna što sam se odlučila na to. Imam samopouzdanje, jer su moje obrve prirodne, rastu i gotovo da ih ne trebam oblikovati!'Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju