Istraživanja su pokazala kako su za anoreksiju djelomično odgovorne fizičke promjene na mozgu djeteta dok je još u majčinoj utrobi. Prema rezultatima, čak 70 posto djece i mladih oboljelih od anoreksije imaju problema s neurotransmiterima

Istraživanje britanskih znanstvenika pokazalo je da čak 70 posto djece i mladih oboljelih od anoreksije imaju probleme s neurotransmiterima koji mogućavaju komunikaciju između stanica mozga.

Jedan od autora izvješća dr. Ian Frampton kazao je da je istraživanje uputilo na to da se mozak kod određene djece razvija tako da ih čini podložnijima toj bolesti. Reklamiranje anoreksije putem mršavih djevojaka i manekenki imaju manji utjecaj

Ta 'kemija' mozga koja se događa dok je dijete još u majčinoj utrobi, ukazuje kako će dijete biti posebno osjetljivo na potencijalne poremećaje prehrane, a to otvara put i do pronalaska prvog lijeka kojim bi se liječio poremećaj prehrane.

Jedan od autora izvješća dr. Ian Frampton kazao je da je istraživanje uputilo na to da se mozak kod određene djece razvija tako da ih čini podložnijima toj bolesti.

Reklamiranje anoreksije putem mršavih djevojaka i manekenki imaju manji utjecaj.

- Ovo bi istraživanje moglo dovesti do pronalaska lijeka protiv anoreksije, kazala je Susan Ringwood, predsjednica udruge za pomoć oboljelima od anoreksije.

- Roditelji uvijek krive sebe, no sve smo svjesniji kako su neki ljudi podložniji anoreksiji zbog genskog koda i kemije mozga, a ne zbog želje da izgledaju poput modela, zaključila je Ringwood.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju