Kada kupite novi odjevni predmet zadnje što očekujete je da ga je prije vas nosio netko drugi. No to nije baš uvijek tako, a uz mrlje od ruža ili trag pudera na toliko željenoj krpici tu su klice, razne bakterije i fekalije

Presretni zbog dobrog šopinga stižete kući i s oduševljenjem navlačite novu dolčevitu i pokazujete je partneru. Na njoj je etiketa s cijenom i vi ste gotovo sigurni kako ste prvi vlasnik tog željenog predmeta za koji ste izdvojili priličnu svotu novaca. No, stvari su često potpuno drugačije i ne zna se gdje je sve odjeća bila prije nego je završila kod vas.

Kako bi provjerili koliko je čista odjeća koju kupujemo, stručnjaci showa 'Good Morning America' su kupili hlače, košulje i donje rublje u nekoliko lanaca s odjećom različitog cjenovnog ranga i dali ga na ispitivanje na odsjek za imunologiju i bakteriologiju na Sveučilištu u New Yorku.

Najviše bakterija se nalazi na području ispod ruku te prepona i stražnjice.

Test je bio pozitivan na 14 različitih bakterija.

Rezultati su pokazali kako se na odjevnim predmetima nalaze stanice kože i čestice tjelesnih izlučevina i to posebno na području ispod ruku te prepona i stražnjice.

Najveće iznenađenje donio je test koji je pokazao tragove vaginalnih izlučevina te bakterija iz fekalija na ženskoj svilenoj košulji.

'Na nekim odjevnim predmetima su pronađene velike količine bakterija koje ukazuju na to da ih je isprobalo jako puno kupaca ili jedna osoba koja na, i u tijelu nosi priličan broj bakterija', rekao je dr. Tierno koji je obavio ispitivanje te dodao kako to nije slučaj sa svom odjećom, no dobro je znati što vas sve očekuje kada krenete u šoping.

Šoping izaziva stanje koje je potrebno liječiti!

Bakterije i razni organizmi na odjeći mogu preživjeti tjednima, a neki i mjesecima, a s odjeće se mogu prenositi i dalje.

Vjerujemo kako je odjeća koju kupujemo nova te čista, no zaboravljamo kako ju je prije nas isprobalo mnogo drugih kupaca koji su na njoj ostavili vidljive i nevidljive tragove.

Kako bi se zaštitili obavezno operite novu odjeću prije nošenja ili spremanja u ormar, pogotovo ukoliko se radi o predmetima koje odijevate na golo tijelo. Odjeću poput jakni, haljina i košulja možete staviti u sušilicu jer će topli zrak također uništiti bakterije. Ne zaboravite oprati ruke nakon povratka iz šopinga!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju