Tomislav i Irion imali su problema s viškog kilograma i krenuli na dijetu. Vjerovali su kako je vaga najbolji prijatelj i najbolji pokazatelj težine, da su organizmu potrebne samo određene namirnice te kako je dovoljno imati dva do tri obroka dnevno. Sve to su bile zablude

Sve to nije istina i oni sada to znaju, no nije uvijek bilo tako. Za Irion su problemi počeli nakon prve trudnoće, najveća zabilježena težina bila je 145 kg, no ona vjeruje da je bilo i par kilograma više. U jednom trenutku je tako težila 150 kilograma. 'Kad imate toliko kilograma ne živite vi, vaša težina živi umjesto vas. Ne možete se sagnuti niti obaviti higijenu jer ne možete dosegnuti određene dijelove tijela', kaže Irion.

Bolje nikakva dijeta nego dijeta koja je u trendu, tvrdi nutricionist Nenad Bratković te dodaje kako dijete mogu napraviti veliku štetu ljudskom organizmu.

Kad je dosegnula 120 kilograma Irion je odlučila smršavjerti uz pomoć dijete. Isprobala je sve vrste, voćnu, Atkinsovu, čarobnu juhu, a danas joj je jasno kako je cijeli život bila gladan i uz to se debljala. 

Tomislav je zbog fakulteta i posla zaboravio na prehranu. Nije se znao zdravo hraniti te je to odlučio naučiti zbog zdravlja. 

'Bolje nikakva dijeta nego dijeta koja je u trendu', tvrdi nutricionist Nenad Bratković te dodaje kako dijete mogu napraviti veliku štetu ljudskom organizmu.

Irion je smršavjela kada je počela jesti. Smršavjela je uz prehranu koja se temelji na glikemijskom indeksu, skinula 50 kilograma, a nikada nije bila gladna.

I Tomislav je se pridržavao plana prehrane koji mu je propisao nutricionist, no to je samo pola posla. Druga polovica je znojenje.

Tomislav je planom prehrane i vježbanja smršavio sedam kilograma i smanjio količinu masnog tkiva za četvrtinu. 'Nije to tako teško kao što se čini', poručuje Tomislav.

Irion je sretna, no i svjesna kako je drugim ljudima još uvijek debela. No smršavila je 50 kilograma i sada se može vidjeti u ogledalo u koje prije nije stala.

Više u magazinu Provjereno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju