U vježbanju postoji niz zabluda koje nas udaljavaju od željenih rezultata. Najbolje riješenje za masne naslage je trčanje, čučnjevima nestaje celulit na stražnjici, a rad s utezima pretvara nas u mišićavog diva - sve navedeno nije točno

Mnogi vjeruju kako je trčanje najbolji za postizanje željenog izgleda. Ono će omogućiti skidanje kilograma, no ukoliko govorimo o topljenu masti, zadržavanju mišićne mase i povećavanju tonusa, samo trčanje nije rješenje.

Najbolje riješenje za odličan izgled je ciljani trening s opterećenjima koje će tijelu dati tonus, odnosno učvrstiti mišiće, zadržati mišićnu masu i na taj način skinuti mast.

Masne naslage na trbuhu i celilit su dva velika problema koji muče popriličan broj žena. Formula za uspjeh je sljedeća:
potrebno je paziti na prehranu, trenirati i dati tijelu vremena da to riješi.

Kako bi postigli željenu težinu i izgled treba krenuti s vježbom i biti odlučan, bez isprika.

Kilogram masnoće ima devet tisuća kalorija. Kad potrošite više nego što pojedete, smršavit ćete kilu masti.

Svaki dan treba započeti buđenjem organizma. Odvojite li samo 15 minuta vremena za razgibavanje, vježbe istezanja te seriju čučnjeva, trbušnjaka ili sklekova dan ste započeli na najbolji mogući način.

Trening s opterećenjem je najveći neprijatelj masnih naslaga. Tri puta tjedno po sat vremena više je nego dovoljno. Ono čega se potrebno pridržavati su što kraće pauze i što više znoja.

Važno je i regulirati prehranu. Hrana je osamdeset posto cijele priče. Ukoliko čovjek jede dobro, a ne trenira, izgledat će dobro. Ako čovjek trenira dobro, a loše jede, izgledat će loše.

Pravilna prehrana je ključ za idealnu težinu

Borbu protiv celulita započnite prehranom

Pravilna prehrana podrazumijeva konzumiranje puno proteina, više obroka dnevno, voće i povrće, te tekućinu. No, bez tjelovježbe nema rezultata.

Ukoliko zaista zagrizete i odlučite napraviti promjenu koja će donijeti željene rezultate potražite pomoć stručnog trenera koji će osmisliti vježbe za vaš tip građe te vam pomoći prilikom slaganja jelovnika.

Povratak s godišnjeg odmora je idealno vrijeme da započnete s treningom. Puni elana i dobre enrgije lakše ćete postići rezultate koji će vam osigurati manje stresa i zdraviji način života.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju