Odvjetnička vježbenica Ana, apsolventica ekonomije Kristina i buduća kondicijska trenerica Danijela dijele ljubav prema boksu. S njihovim izborom najmanje su oduševljeni roditelji, no cure se udarcima riješavaju stresa i skupljaju samopouzdanje

Ove djevojke možda nikada neće zaraditi milijun dolara, ali one ionako udaraju za svoj gušt. Nisu ratoborne niti muškobanjaste, ali više od svega cijene dobru borbu.

Iako boks izgleda brutalnije od drugih sportova ima puno manje ozljeda nego u nekim drugim sportovima i to  zato jer je tijelo pripremljeno i ne ide se u borbu ako nisi 100 % spreman.

Iako boks izgleda brutalnije od drugih sportova ima puno manje ozljeda nego u nekim drugim sportovima.

Ponekad se ipak dogodi da djevojkama napukne nos ili im se od udarca pomakne vilica.

U ovom sportu nisu dozvoljene razliku u spolovima. Kada djevojke nastupaju u ringu, pravila za njih i muškarce su gotovo ista. Razlika je jedino u trajanju runde, sve ostalo je dozvoljeno.

Danijela trenira tajlandski boks već šest godina. Prošle se  godine upravo na Tajlandu, okušala u ringu s tajlandskom boksačicom i pobijedila. Kristina je na državnom boksačkom prvenstvu osvojila brončanu medalju.

Danijela i Ana se pak nemaju namjeru natjecati, one treniraju kako bi se riješile stresa i stekle samopouzdanje.

Djevojke se ne upuštaju tučnjavu, no ukoliko bi netko napao njih ili prijateljice reagirale bi, a napadač bi vjerujemo požalio.

I dok je boks u Hrvatskoj na službenoj razini još uvijek rezerviran samo za grublji spol, povijest kaže kako su se djevojke tukle jos u antička vremena. Ipak, tek 90-tih je ženski boks postao službena disciplina na svjetskoj razini.

Amaterski ili profesionalno, Kristina, Danijela i Ana svoje su zasluženo mjesto u ringu izborile, kako drugačije nego šakama.

Više pogledajte u emisiji Provjereno.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju