Jedna od omiljenih ljetnih poslastica, ledena kava u kojoj rado uživate na plaži mogla bi vam lako uništiti rezultate dijeta kojima ste spašavali liniju pred odlazak na plažu te narušiti vaše zdravlje

Ukoliko brojite kalorije morate znati kako ledena kava sadrži gotovo četvrtinu dnevne preporučene količine kalorija.

Kava s kojom lakše započinjemo dan sadrži više od 200 kalorija, a ledena kava koju ćete si ljeti priuštiti kao 'nagradu' sadrži oko 560 kalorija.

Kombinacije šećera, punomasnog mlijeka i šlaga, koje čine ledenu kavu su kalorične i nikako nisu zdrav izbor te se ne preporučaju kao zamjena za obrok, priopćilo je Svjetsko udruženje za istraživanje raka.

Ukoliko su vam kalorije zaista važne preostaje vam užitak u maloj šalici tj. kratkoj kavi koja ima 288 kalorija. Velika i ukusna kava s mlijekom, pjenom i dodatnim okusima, popularni mocacchino ili frappuccino ima oko 457 kalorija.

Pravilan odabir kalorija i pažljivo unošenje hrane u organizam je odlična prevencija za zaštitu od raka stoga u svoju šalicu kave stavite obrano mlijeko i pokušajte piti taj slasni napitak bez šećera kako bi smanjili unos nepotrebnih kalorija u organizam.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju