Nemojte se dati zavarati - čokolada je stvarno dobra i to ne samo zato što se predivno topi u ustima. Jednako kao što pozitivno utječe na um, čokolada je korisna i za tijelo!

Čokolada je doista dobra namirnica, no kao rijetko koja, o njoj postoje razni mitovi koji i nisu previše točni. Vrijeme je da promijenimo neke predrasude o čokoladi.

Čokolada doista nije teško probavljiva. 
No, jednako kao i za sve, i tu vrijedi pravilno o umjerenosti. Budete li je previše konzumirali, logično je da će i usporavati probavu.

Tamna čokolada ima manje kalorija.
To definitivno nije točno. Mliječna čokolada i tamna čokolada imaju jednak broj kalorija, no mliječna čokolada ima više šećera, ali i više kalcija. 

Čokolada uzrokuje migrenu.
Ona zaista može sadržavati neke sastojke koji mogu potaknuti migrenu, no riječ je o zaista malim količinama tiramina. Mala je vjerojatnost da ćete od čokolade dobiti migrenu. 

Više kakaa - bolja čokolada?
Veći udio kakaa ne znači da će čokolada biti ukusnija. Riječ je o individualnom ukusu. No, više kakaa znači i više masnoća i malko više kalorija.

Čokolada vas deblja.
Dobro, nećemo vam mazati oči. Čokolada sadrži dosta šećera i kalorija. No, studije su pokazale da ljudi s prekomjernom težinom obično nisu 'čokoholičari'. Velika većina njih naime uopće ne jede čokoladu. Dakle, pod uvjetom da ne jedete jednu veliku čokoladu dnevno, nećete se udebljati. Budite umjereni i uživajte!

Zašto je dobra za vaše tijelo?
Povećava razinu 'dobrog' kolesterola, dobra je preventiva od kardiovaskularnih bolesti,a vrijednosti šećera u krvi ne diže do nebesa. 

Zašto je dobra za vaš um?
Utječe na dobro raspoloženje, sretniji ste poslije konzumiranja čokolade i čuva vas od stresa. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju