dm je Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Sestre milosrdnice donirao opremu za radiofrekventnu ablaciju vrijednu 350.000 kuna. Tom donacijom KBC će postati prvi bolnički centar u Hrvatskoj koji će koristiti ovu metodu u liječenju tumora žučnih vodova.

 Metoda radiofrekventne ablacije omogućava zahvate kojima se smanjuje veličina tumora i tako osigurava značajno veću stopu preživljavanja i bolju kvalitetu života pacijenata s tumorom žučnih vodova i gušterače koji se ne mogu kirurški odstraniti.

"Jedan od temeljnih ciljeva društveno odgovornog poslovanja dm-a je doprinos boljem zdravlju naših sugrađana i povećanje kvalitete života, što ova donacija omogućuje. Ponosni smo što smo liječnicima, koji svakodnevno spašavaju živote, osigurali opremu koja će im u tome pomoći. Ovu donaciju predajem KBC-u Sestre milosrdnice u ime svih djelatnika dm-a s ponosom i dubokim uvjerenjem u njezin dugoročan doprinos zdravlju naših sugrađana", izjavio je povodom primopredaje Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

dm dm


„Metodu radiofrekventne ablacije žučnih vodova do sada nije koristio niti jedan centar u Hrvatskoj, a jedan od razloga zasigurno je i cijena potrebne opreme. Zahvaljujući donaciji dm-a, KBC Sestre milosrdnice prvi će u Hrvatskoj uvesti ovu metodu liječenja. U ime svih djelatnika KBC-a i svih pacijenata Klinike za unutarnje bolesti zahvaljujem dm-u što nam je omogućio da uvedemo ovu metodu i tako bolesnicima osiguramo bolju kvalitetu života i nerijetko, produžetak životnog vijeka“, izjavio je prof. dr. sc. Neven Ljubičić, specijalist-gastroenterolog KBC-a Sestre milosrdnice.

Klinika za unutarnje bolesti najstarija je i najveća klinika KBC-a Sestre milosrdnice. Tijekom godine hospitalizira se više od 12.000 bolesnika, a polikliničko-konzilijarna djelatnost s razgranatom dijagnostikom godišnje zbrinjava 108.000 bolesnika. Na Klinici je zaposleno 65 liječnika, 224 medicinske sestre, devet fizioterapeuta te 13 administrativnih djelatnika.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju