Bilo da se radi o njezi kože ili šminkanju, mnogi strani vizažisti navode kako bi se s prelaskom u novo desetljeće trebale promijeniti i naše beauty rutine. Izdvojili smo nekoliko ključnih savjeta kako biste uvijek izgledali njegovano i lijepo.

Tridesete

Dok su dvadesete bile milostive, tridesete, u kojima se suočavamo i sa smanjenom razinom kolagena, neće toliko praštati neredovitu njegu kože. U tridesetima je vrijeme da kožu hranimo iznutra i izvana kako bismo što duže zadržali mladolik izgled.

Američka vizažistica Fiona Stiles ističe da fokus treba staviti na njegu kože lica s SPF faktorom te je prilikom nanošenja važno uključiti i područje prsa jer tamo koža pokazuje vaše prave godine.

“Kada završite s njegom lica, hidratantnu kremu s visokim SPF faktorom nanesite i na prsa kako bi vaša koža, vrat i dekolte starjeli istom brzinom”, rekla je Stiles. Ona ukazuje na to da u tridesetima razina hormona počinje rapidno opadati i smanjuje se proizvodnja kolagena i elastina. Stoga je u tom periodu dobro investirati u kremu koja se bori s prvim znakovima starenja te vam dodatno obogaćuje kožu dodatnim sjajem kao onim kojim ste sjajili u dvadesetima.

Hydra Expert krema lice za suhu i osjetljivu kožu, 50 ml, 49,90 kn Hydra Expert krema lice za suhu i osjetljivu kožu, 50 ml, 49,90 kn Foto: PR

Krema koja će na vrijeme zaustaviti starenje, a obogaćena je SPF faktorom svakako je L'ORÉAL PARIS Skin Expert Hydra Expert krema lice za suhu i osjetljivu kožu, koja će nahraniti kožu te spriječiti nastanak sitnih borica koje se stvaraju nakon tridesete.

 


Četrdesete

Proizvodi koje ste obožavali u tridesetima najvjerojatnije više neće odgovarati promjenama koje se događaju u vašem organizmu u ovom desetljeću. Gubitak estrogena pogoduje smanjenju proizvodnje kolagena i gustoće kostiju te nastanku bora. Tu je i gubitak sjaja, suhoća, opuštanje kože i crvenilo, a to su samo neke od promjena kojih ste sve više svjesni. U ovom razdoblju vrlo je važan odabir primjerenog korektivnog pudera.

Problem je što se najčešće susrećemo s onim puderima koji se uvlače u bore i sitne linije, pore na licu te ih dodatno naglašavaju. Engleska vizažistica Amanda Ramsay, kroz čije su ruke prošla mnoga poznata lica, tvrdi kako su najbolji izbor oni puderi s lakšim i srednjim pokrivanjem, a ako trebate jače prekrivanje, nemojte se bojati posegnuti za dobrim korektorom koji će u trenu sakriti nesavršenosti vaše kože.

L\'ORÉAL PARIS Infaillible 24 h Fresh Wear tekući puder 30 ml,106,90 kn L\'ORÉAL PARIS Infaillible 24 h Fresh Wear tekući puder 30 ml,106,90 kn Foto: PR

Kako biste skratili vrijeme potrage za primjerenim puderom, predlažemo da isprobate tekuću podlogu L’Oreal Infallible, koju hvale mnoge beauty blogerice. Idealna je za sve tipove kože, a uz nju će se odlično uklopiti i korektor Catrice Camouflage, koji će zamaskirati sve nedostatke na koži.

 


Pedesete

Tajna šminkanja za dame koje ponosno ulaze u pedesete krije se u nekoliko poteza kojih bi se svaka žena trebala pridržavati. Želite li izgledati mlađe i pomoću dobrog make-upa oduzeti koju godinu svome licu, dobro je znati koji je dio lica potrebno naglasiti.

Postavite oči u središte pozornosti, neka one budu glavni i najuočljiviji detalj na vašem licu. Upravo pravilno nanošenje sjenila i maskare može odvratiti pozornost od ostalih nepravilnosti na vašem licu.

Kako starimo, naše oči s godinama mogu biti podložne mijenjanju oblika. Savjet višestruko nagrađivane vizažistice Sarah Brock jest da se dame u godinama odmaknu od sjajnih sjenila u boji.

Revolution Stretch It Out maskara, 8 g, 59.90 kn Revolution Stretch It Out maskara, 8 g, 59.90 kn Foto: PR

“Izbjegavajte tamne boje zbog kojih oči sa spuštenim kapcima mogu izgledati sitnije nego što jesu. Poigrajte se olovkom za oči ili sjenilom, kojima ćete u nekoliko poteza osvježiti izgled i izgledati koju godinu mlađe“, zaključila je Sarah.

Kako biste otvorili pogled i mamili poglede, na vrh svoje šoping-liste stavite ova tri proizvoda: Revolution Stretch It Out maskara, Aura eyeliner, Bourjouis olovke za oči u boji koje će uistinu napraviti revoluciju u vašoj beauty rutini i naglasiti boju vaših očiju te vizualno otvoriti pogled.

 

Šezdesete

Mladolikost u šezdesetima itekako je moguća. Iako vam to na prvu zvuči nespojivo, prisjetite se samo Jane Fonde, Susan Sarandon i mnogih drugih dama koje izuzetno dobro nose svoje godine.

Ključni koraci za njegu i revitalizaciju lica nakon šezdesete jesu pomaganje koži da zadrži što više vlage te korištenje proizvoda koji će ubrzati njezinu regeneraciju i izmjenu stanica. Obvezna je hidratacija kože preparatima koji će svojom njegom održavati kožu punom i nahranjenom te spriječiti produbljivanje bora i zaustaviti efekt ispuhane kože.

Imate li suhu, ljuskavu i osjetljivu kožu, kao spas u zadnji čas dobro će doći krema Skintegra Úna, dermatološki ispitan univerzalni proizvod za sve koji žele potaknuti regeneraciju stanica zaduženih za razvoj kolagena, a koji vašu kožu čini punijom.

SKINTEGRA Una hranjiva i zaštitna krema za suhu, osjetljivu i netolerantnu kožu, 50 ml, 69,90 kn SKINTEGRA Una hranjiva i zaštitna krema za suhu, osjetljivu i netolerantnu kožu, 50 ml, 69,90 kn (Foto: PR)

U dm-ovim prodavaonicama veliki je izbor proizvoda koji će poslužiti svrsi, a neke od njih koje ćete poželjeti isprobati jesu kreme bogate lipidima za suhu kožu, koja će oživjeti već nakon prvog nanosa.

U odabiru proizvoda dekorativne kozmetike ili preparativnih proizvoda tu su i dm beauty savjetnice koje vam u odabranim dm prodavaonicama diljem Hrvatske mogu svojim znanjem i stručnošću pomoći u pravilnom odabiru i kupnji idealne kreme, seruma ili pak nijanse pudera koji će se savršeno uklopiti u vašu beauty rutinu.

 

 

 

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom DM po najvišim profesionalnim standardima.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju