Dragi Papirko, moj trenutni izgled se ne bi mogao pripisati ženi već lignji. Ne samo da sam ponovno punašna, već sam i u crvenim plikovima. No to nije sve, moji susjedi misle da imam privatni obrt i to ni manje ni više već bordel. Ne pitaj kako mi se sve to dogodilo u samo tjedan dana. Mogu ti samo reći jedno, uopće se ne isplati biti pokvaren na mudar način. To je sve

Razvijena strategija po pitanju rješavanja Mentorove sestre, uspješno je izvršena još prošlog tjedna. Da me se ne shvati krivo, objasnit ću to na najlakši mogući način. Naime, ja sam potpuno svjesna njihove obiteljske povezanosti i niti ne pomišljam razdvojiti ih, ali nije mi jasna jedna stvar. Ako ona njega toliko voli kao on nju, zašto je onda toliko zlobna i želi nas razdvojiti, a pritom vidi da savršeno funkcioniramo kao par.

Svakog normalnog bi smetalo da mu netko želi uništiti idilu, pa sam tako odlučila prije uništenja uzeti stvari u svoje ruke i dati joj malu zanimaciju. Svog šefa Skočka.

U sekundi kada sam pomislila da plan neće uspjeti, oni su se privukli. Ona je dobila muškarca, a ja slobodno vrijeme sa svojom boljom polovicom. I svi sretni i zadovoljni nastavljamo dalje sa svojim životim ritualima. Na jedno kratko vrijeme. Jedan dan je ipak ostao zabilježen. Valentinovo. Dan zaljubljenih. On i ja. Sami.

Na taj dan pun plišanih srca i ruža, odlučila sam se vratiti s posla prije njega kako bih mu priredila filmsku romantiku u tolikoj količini da graniči s erotikom.
Sestri sam rekla da bi bilo najbolje da kasnije ode kod svog momka što je ona iz inata demantirala i otišla ranije. Naravno da sam znala da će se inatiti stoga sam joj predložila suprotno od onoga što očekujem od nje.

Obukla sam crveno čipkasto donje rublje. Korzet sa crnom vrpcom oko bokova, bokserice (ako bismo stražnjicu uspoređivali s autom, tada definitivno imam sportsku stražnjicu, vrlo spuštenog oblika s osebujnom karoserijom) i haltere. Popalila sam mirisne svijeće od ulaznih vrata do spavaće sobe te pustila laganu glazbu.

Zvonce na vratima je označavalo da moj Mentor sigurno nema ključ, pa sam iz tog razloga morala ustati iz svoje seksi poze kako bih mu otvorila vrata. Za savršeni finiš i doček sam nanijela crveni ruž za usne i malo se išamarala ne bi li vratila crvene obraze.

>> Sve Martinine kolumne pročitate ovdje

Takva spremna za ljubav, otvorila sam vrata i ugledala susjedu u zrelijoj dobi s kompotom višanja u ruci.

Ona je gledala mene i ja sam nju. S tim da sam ja izgledala kao crvena jabuka na pragu stana poprilično (nekada) normalne ženske.

'Jesam li vas probudila?', upitala je susjeda.

'Ma ustvari, što trebate zapravo?', i dalje sam se crvenila.

'Hoćete li mi pomoći da otvorim kompot. Vi ste jača, pa ako nije problem'.
Kako sam svom silinom u crvenoj čipkastoj opravi otvarala kompot, on se naglo otvorio i sav sok mi je zalio donje rublje i noge.

Potpuno bijesna zbog toga, napunila sam kadu vodom. To je ionako bio plan B. Dok sam stavljala mirisnu kupku sjetila sam se staviti par kapi eteričnog ulja s mirisom ruže.
Pošto ništa od mirisa nisam osjetila odlučila sam sasipati cijelu bočicu u kupku.
Legla sam u istu i čekala Mentora. Nedugo zatim, stigao je. Pratio je prvo svijeće koje su vodile do sobe jer sam ih zaboravila preusmjeriti (prokleti kompot!!!), a tek onda došao do kupaonice iz koje je čuo moj ljubavni zov.

Ugledavši me povikao je 'Isuse Bože, gdje je telefon'. Potpuno ne shvačajući što se događa, ustala sam iz kade i pogledala se u ogledalo, a kad tamo.....lice i tijelo u užarenim plikovima.

Prvo čega se sjećam nakon odraza u ogledalu je medicinska sestra sa špricom. Nakon tog prizora opet crni prizor.

'Što se dogodilo?' upitala sam poluomamljeno

'Eterično ulje, odnosno cijela bočica eteričnog ulja i 100 posto nadražena koža i alergija'.
Gledao me s posprdnim poluosmjehom. Ah, kako i ne bi.
Prešutila sam i dignula pokrivač, a ispod njega iznenađenje. Moje crveno donje rublje s flekama od kompota.

'Što???Pa u što si me to obukao, jesi li normalan?“ povikala sam šokirana.

'A što misliš da sam pomno birao kreacije iz ormara dok si u nesvijesti? Pa to je bilo prvo na stroju za pranje rublja.'

Savršeno. Savršeno Valentinovo koje se ne može pretvoriti u veću katastrofu nego što jest.
Krenuli smo kući nakon kratkog vremena i na ulazu u naš stan je stajao susjed. Suprug gospođe s kompotom.

'Rekla mi je žena da tu imate bordel. Kak vas nije stid u ovoj zgradi obavljati poslove takve prirode?! Skoro ju je infarkt opalio kad je vidjela jednu od vaših radnica na vratima. Znate kaj, mi smo starosjedioci i takve stvari si ne bumo dopustili, sam`da znate! Stid vas može biti i sram!', vidno uzrujan okrenuo se i ušao u svoj stan koji je bio vratima tik do moga.

'O čemu on priča, molim te? Kakav bordel?', upitao je Mentor

'Čekajući te u erotskom izdanju, umjesto tebe, na vratima je bila šokantno lošija verzija tvoga lika u ženskom obliku.'

Ušli smo u stan u kojem nas je već dočekala njegova sestra.

'Tražio te sin od susjede. Ostavio je broj telefona da ga upišeš u raspored. I pitao me jesam li na recepciji ili i ja radim za tebe. Kakav ti to privatni posao imaš?Za to mi niste rekli.'
Sestra mi je prenosila poruku posprdnim tonom.

'Susjed je uvjeren da imam bordel. Sad nazovi mamu i prenesi joj to. Još joj reci da sam htjela seksualno izluditi njenog sina, ali sam umjesto mog uobičajenog gela za tuširanje nanijela onaj što si mi ti stavila u moju bočicu na koji sam alergična. Sve joj to prenesi od riječi do riječi.'

Već izluđena od cjelokupne večeri sasula sam joj u prgavo lice sve što je ionako kanila učiniti.
Sjela sam na kadu i plakala. Ne od propasti nego od nadražene kože. Vrata su se otvorila i u kupaonicu je ušla sestra.
'Daj da ti pomognem. Stvarno si se maksimalno uneredila šogorice. Oprosti na mom ponašanju proteklih dana. Jednostavno će morati proći neko vrijeme da se bolje upoznamo i možda zavolimo', rekla je prilično dražesnim glasom... ili je to krinka za neko zlo. Sve dok nije vatu s otopinom stavila na plik, bila sam uvjerena da će me spržiti s alkoholom. No bila sam u krivu. Uistinu je imala grižnju savjesti zbog toga što je učinila.

Na poslu me je dočekao Skočko vidno raspoložen.

'Madame, koliko sam ti dužan?', upitao je.

'Za što?' zbunjeno sam ga gledala.

'Pa za djelatnicu koja mi pruža sve usluge otkako je došla kod tebe živjeti. Čuo sam da si krenula u privatnike.'

'Slušaj majmune. Ona je sestra moga potencijalnog muža i nipošto ne možeš tako pričati o njoj. Iskreno, mislim da takvu osobu niti ne zaslužuješ. Ti u biti ne zaslužuješ ništa što ne nosi latex odjela s bičem.'

>> Nikad dovoljno opreza s važnim ženama u njegovom životu!

Odjednom sam se našla kako ju branim. Moja žestoka protivnica se pretvarala u prijatelja. Možda je iz cijele te kaotične noći proizišla jedna zapanjujuća činjenica, a to je da se ona bojala da ne izgubi svog najboljeg prijatelja zbog mene. Iz straha me htjela izgurati iz cijele priče kako se ne bi probudila i shvatila da je sama te da je njezin mlađi brat osnovao svoju obitelj u kojoj više nema mjesta za nju.

U želji za pobjedom u maloj težoj utrci za Mentorom, nisam niti shvatila da upravo ona koja drugoj jamu kopa sam bila upravo ja. Stoga, krenimo ispočetka.

'Bok, ja sam Martina, drago mi je. Nikako te neću (direktno) isključiti iz svog života, jer je to naprosto nemoguća misija, ali zato ću u funkciju pustiti oba uha ukoliko se nećemo slagati. Dok kroz jedno ulazi svaka tvoja riječ, sasvim sam sigurna da će drugo uho biti uvijek čisto tako da nepotrebna rečenica nađe put za van. U onu jamu što sam iskopala, zakopat ćemo ratnu sjekiru. Ukoliko ubuduće ne nađemo zajednički jezik, a među nama i dalje ostane problem tada ću se zapitati je li uistinu tvoj brat vrijedan da se borim za njega ukoliko nije sposoban obraniti me. Iskreno, što će mi muškarac koji ne može riješiti probleme sa svojom obitelji već moram ja. To više nije partner nego prijatelj s povlasticama.'

E, stari moj, zajedno idemo kroz oluju. To je zdrava veza, jel tako da nije lako održavati ju?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju