Dragi Papirko, skratila bih opus događanja tokom prošlog tjedna i opisala ih u kratkim crtama. Posao: predanih 50 životopisa, zamolbi i životopisa u tjedan dana, povratnih informacija vezane za molbe: 49, odbijenice: 49, tlak: 320/250, ponavljanje živčanog sloma: 50 (+10 gratis)

Ljubav: 1-10 =9, ljubomora: 1-10=150, neprospavanih ljubavnih noći: nemjerljivo i neprocjenjivo.
Zdravlje: 5 kilograma uspješno otopljeno, tu i tamo poduži naleti ludila, sve ostalo poprilično stabilno.

Nakon prošlotjednog fijaska, odlučila sam uživati u blagodatima nezaposlene osobe.

Koliko god bih se prisiljavala da budem u koroti zbog karijerne nesreće koja me snašla, nisam mogla... prva tri dana.
Te dane sam bila zauzeta iživljavajući se na svom muškarcu u javnosti ljubeći ga na svakoj zebri, na svakom semaforu i tramvaskoj stanici, a u privatosti iskorištavajući ga na sve načine koje priroda dozvoljava.

Nakon tri dana ljubavne pustolovine, na mail mi je stigla prva odbijenica vezana za prvu zamolbu poslanu prije tjedan dana.

Osjećaj neuspjeha me držao ravno 12 sati, nakon kojeg je stigla i druga odbijenica. I tako sat za satom, dan za danom skupilo ih se 49. Već sam polako osjećala kako me otimaju vanzemaljci i kako je ustvari nevjerojatna sličnost Napoleona i mene.

Na vrhuncu osobnog ludila stigao je i pedeseti odgovor u kojem sam pozvana na razgovor u call centru nedaleko od stana.

>> Sve Martinine kolumne pročitajte ovdje!

Premda sam i sama shvaćala da ću spomenuti posao prezirati već nakon samog ulaska u zgradu, držala me misao da je bolje pokušati, pa dati otkaz nego ne raditi uopće.

Stoga, obukla sam usku crnu suknju visokog struka (koji sada i posjedujem), bijelu košulju s volanima oko ovratnika te sve to upotpunila famoznim crvenim cipelama i crvenim tankim remenom. Kosa je bila u standardnoj punđi stila Audrey Hepburn, a na nosu sam držala dioptrijske naočale crnih povećih okvira.Ukoliko ne dobijem posao, vodila me želja da me barem zapamte kao ličnost.

Stigavši u zgradu u kojoj se obavljao razgovor, zamaglile su mi se naočale. Skinula sam ih kako bi iste obrisala, no u trenutku trljanja stakla, jedno mi je ispalo. O da, jedno je sigurno, zapamtit će me kao veliku sličnost s Perhanom iz filma 'Dom za vješanje' zaljepim li staklo ljepljivom trakom i mogućnost da me nazovu, ravna je nultom postotku. Spremila sam polunaočale i sjela u hodnik s ostalim kandidatkinjama.

'Crvene cipele. Lijepe su, no znate li da crvene cipele donose nesreću?' progovorila je ljubazna ženskica kraj mene.

Nasmijala sam se te dodala 'Gospođo ili gospođice, meni i bosa noga donosi nesreću, a nju, srećom, ne mogu skinuti'.

Nakon mog prozvanog imena, ustala sam se i krenula u fatalnu prostoriju.

U njoj nije bilo nikoga, te sam iskoristila priliku, dok sam sama, da bez ogledala popravim crveno sjajilo na usnama.

'Dobar dan, ispričavam se što ste me čekali. Malecka, jesi li to ti?'

Čovjek koji je jednim dijelom upravljao tvrtkom bio je moj bivši dečko koji me prevario jedno (1,2,5,7) 10 puta u godinu i pol dana veze. Žestoka kategorija pervertita. Svojedobno sam birala samo najgorije od prirode. To je bilo tako cool.

Nakon što sam se okrenula da ga pozdravim, pogledala sam se u ogledalo kraj vrata i shvatila da su mi usta velika i crvena poput majmunove stražnjice.

Brišući usne, pružila sam ruku da se službeno rukujemo, no on me je povukao u zagrljaj i prvi puta u životu sam osjetila kako je to kada te uhvati asmatični napadaj.

'Što trljaš s tom maramicom po usnama, nisu ti valjda sline krenule kad si me vidjela? Je li ti se to možda silikon razmuljao', upitao me u svom potpuno nehumornom stilu kako samo on to zna. (I da, silikoni su inače crvene boje koja se s vremena na vrijeme razmulja po licu.

Svojedobno mi ukus nije poznavao granice.

Nakon govorancije i saznanja da nije oženjen, ali ima dvoje djece (što je bilo i za očekivati od tog Skočka) započeo je službeni razgovor.

'Dakle, gdje se vidiš za 15 godina?' upitao me.

Razmišljala sam što bi bilo najbolje odgovoriti da on u biti shvati da ja nisam osoba za taj posao.

'Ne znam niti gdje se vidim za sat vremena iskreno, a kamoli dodala i za 15 godina', odgovorila sam 'budućnost nam je svima malo neizvjesna'.

'Ja se vidim kako zamjenjujem Hugh Hefnera u Playboyevoj palači. Iskreno iz srca govoreći', iskomentirao je.

Ja se vidim kako skačem kroz prozor iz zgrade ovog trena, sekundarno! Isto tako iskreno, iz srca govoreći!

>> Uspjeh: Biti bez posla i s muškarcem pod pokrivačem!

'Svakako ću razmotriti tvoj C.V. i mislim da je to to. 99 posto dobivaš posao. Osjećam se dužan nakon one dvije male (čitaj 10) s kojima sam te prevario. Ali još jednom ti ponavljam, nisam bio JA kriv. One su inzistirale na tome. Ja sam potpuno nevin! Napokon zajedno kao nekada, ha mala moja! Čudni su putevi Gospodnji!', oduševljeno je govorio i iritantno lupkao u nadlakticu te naposljetku lupio po stražnjici.

Crvene cipele! Za sve su krive crvene cipele i ženska iz hodnika koja me urekla!

Noćna mora se nastavlja. Posao odbiti ne smijem, ukoliko me primi, moram se odazvati.

Cijeli dan (srećom) nije zazvonio mobitel. Drugi dan također ništa, treći dan BUM! Ostavljena poruka na sekretarici sadržaja:'Malecka sjećaš me se? Od ponedjeljka sam ti šef! Primljena si mojom zaslugom i nemoj slučajno da mi kupuješ darove poput satova, kravate ili slično. Želim ti se odužiti zbog one jedne s kojom sam te prevario (čitaj 10). Samo dođi u korzetu s halterima i visokim potpeticama, to će biti dovoljno. Pusica ravno u usta!'

Pa fuj!!!! Nevjerojatno u što se sve zaljubljujemo u potpuno zelenom periodu života!

Pogledala sam svog Mentora i priopćila mu (ne)veselu vijest. Odlučila sam mu prešutjeti kako mi je bivši momak nadređen i kako mu dugujem uslugu zbog pomoći pri zapošljavanju.

S obzirom da se tog čovjeka već duži niz godina uopće ne sjetim i ne razmišljam o njemu niti jednu nanosekundu od prekida, smatram da je nepotrebno dirati tu stranu prošlosti. Stoga, nećemo otvarati tu ladicu. Barem ne zasada. Mala tajna nikome neće naškoditi. Barem ne zasada.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju