Modna kuća Dior upravo je na Pariškom tjednu mode predstavila svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2020. godine.

Samo dan uoči rođendana legendarnog modnog majstora Christiana Diora, koji se rodio 21. siječnja 1905. u francuskom Granvilleu, kreativna direktorica Diora Maria Grazia Chiuri na pistu je poslala kreacije među kojima se uvijek nađe i pokoji komad inspiriran njegovim radom. Iz kolekcije u kolekciju, Chiuri na nov i zanimljiv način interpretira njegove klasike.

Nije ona jedina koja u potrazi za inspiracijom proučava modnu viziju utemeljitelja legendarne mode kuće. I drugi dizajneri posegnu za njegovim radom. Oživljavanje njegovih krojeva mnogima je način odavanja počasti jednom od najboljih dizajnera svih vremena, a to ujedno mnogo govori o tome koliko su svevremenske njegove kreacije.

Glumica Olivia de Havilland dobila je 1955. godine ulogu u filmu "The Ambassador’s Daughter" filmskog studija United Artists. Sve kostime koje njezin lik nosi u filmu izradio je Dior, a među komadima koji se najviše pamte svakako je vjenčanica dugih rukava s visokom kragnom i punom suknjom.

Upravo se u vjenčanici takva kroja 19. travnja 1956. godine Grace Kelly udala za princa Rainiera. Njezinu haljinu napravila je Helen Rose, dizajnerica i kostimografkinja konkurentskog studija MGM.
Je li to bila samo slučajnost ili je inspiriranje Diorovim krojevima počelo još za njegova života, nikad nećemo saznati, ali jasno je da fascinacija njegovim kreacijama nikada nije prestala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju