Kultni parfem Dolce & Gabanna "Light Blue" koji je obilježio početak novog milenija dobiva novu verziju "Light Blue Italian Zest" inspiriranu čarobnim ljetnim danima na talijanskoj obali.

Talijanski modni dvojac Dolce &Gabanna napravio je žensku i mušku limitiranu verziju svog slavnog parfema koji u travnju stižu u trgovine. Kako kažu iz D&G, miris "Light Blue Italian Zest" slavi radost sunčanog dana na Kapriju te oba parfema asociraju na sreću i čisti užitak boravka na talijanskoj obali.

Kultni parfem Dolce & Gabanna 'Light Blue' dobiva novu verziju inspiriranu čarobnim ljetnim danima na talijanskoj obali

U novim verzijama parfema "Light Blue", laganom, slatkastom originalnom mirisu dodana je aroma najkvalitetnijih limuna ubranih na cvjetnim poljima.

Ženski miris "Light Blue Italian Zest" otvaraju note cedra sa Sicilije, što su i primarne note kompozicije originala "Light Blue", te note zvončića i jabuke osvježene izdašnom količinom limuna. U srcu mirisa nalaze se akordi bambusa, bijele ruže i jasmina, dok bazne note kompoziciji daju toplinu mješavinom jantara i mošusa.
Dolce & Gabanna novi ljetni miris \'Light Blue Italian Zest\' za žene Dolce & Gabanna novi ljetni miris 'Light Blue Italian Zest' za žene Foto: Dolce & Gabanna

Muški miris "Light Blue Italian Zest Pour Homme" donosi pak obilje mirisa bergamota, citrusne voćke u obliku male žute naranče, koji raste u Kalabriji. Eterično ulje iz bergamota dobije se guljenjem voćke čija se kora zatim stavlja u hladnu prešu kako bi se zaštitila kompleksna, delikatna aroma.

Miris otvara koktel grejpa i mandarine, kao i intenzivna esencija bergamota koja početnim notama daje eksploziju svježine. U srcu se osjete papar, smreka, ružmarin i palisandrovo drvo. Baza mirisa živahna je i senzualna kombinirajući mošus i moćni tamjan.

Prošlo ljeto ljubitelje mirisa D&G "Light Blue" razveselila je verzija mirisa "Light Blue Eau Intense" koji se opisuje kao aura mediteranske ljepote u kojem se smanjuje intenzitet citrusa i pojačavaju cvjetne note kompozicije.
Dolce & Gabanna novi ljetni miris \'Light Blue Italian Zest Pour Homme\' za muškarce Dolce & Gabanna novi ljetni miris 'Light Blue Italian Zest Pour Homme' za muškarce Foto: Dolce & Gabanna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju