Ponovna upotreba iskorištene plastične ambalaže od iznimne je važnosti za očuvanje okoliša, posebice ako znamo da je jednoj plastičnoj boci potrebno preko 1.000 godina da se razgradi. Upravo zato donosimo odlične ideje kako otpatke pretvoriti u korisne predmete u kućanstvu, neke od njih između ostalog itekako mogu uštedjeti na kućnom budžetu

1. Običnu ambalažu od šampona lako možete prenamijeniti u zgodni držač spužve za suđe.
Škarama prvo odrežite vrh ambalaže, potom prednji dio odrežite ravno na polovici dužine, na stražnjem dijelu napravite rupu dovoljno veliku da kroz nju možete provući slavinu. Nakon što operet suđe jednostavno spužvu pospremite u ovu zgodnu posudu koja izgleda efektno.

>>10 stvari koje morate ponovno iskoristiti prije bacanja

2. Od plastične boce do kasice prasice
Ova zgodna ideja posebice će razveseliti vaše najmlađePlastičnu bocu razrežite na tri jednaka dijela, gornji dio na kojem je otvor ugurajte u donji dio i jednostavno obojite u omiljenu boju.

Ponovna upotreba iskorištene plastične ambalaže od iznimne je važnosti za očuvanje okoliša

>>Od stare plahte i jabuke napravite stolnjak sa srcima

Na čep boce flomasterom iscrtajte dvije crte koje će ga preobraziti u njuškicu, od tvrdog papira izrežite uši i nalijepite ih na prednji dio boce.

Noge sada već oformljene kasice prasice napravite od istog papira na način da ih oblikujete u krug i nalijepite čvrstim ljepilom na dno boce. Umiljatoj kasici još nedostaju samo oči koje možete nabaviti u svim hobby art trgovinama.

3. U dva poteza do lopatice za smeće
Bijela plastična kantica s ručkom u samo dva poteza može postati lopatica za otpatke, jednostavno izrežite vrh ručke i dno kante u širokom obliku i vaš novi prenamijenjeni predmet je spreman za upotrebu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju