Mrlje od znoja na odjeći nebrojeno puta su nas natjerali da omiljenu majicu, košulju ili haljinu pospremimo u kutak 'robe s greškom' i nikada više ne obučemo. Kako bi odjeći vratili stari sjaj i spasili je od bacanja pomažu super trikovi sa neočekivanim proizvodima iz domaćinstva koji učinkovito eliminiraju tragove znoja i ne oštećuju tkaninu


1. Sok od limuna

Pomiješajte jednaku količinu svježeg soka od limuna i vode, smjesom natopite mrlje od znoja te dobro istrljajte površinu. Nakon toga odjeću tretirajte standardnim načinom pranja.

>>Recept koji uklanja žute mrlje na jastucima

2. Aspirin

Usitnite dva Aspirina i umiješajte ih u šalicu tople vode, prelijte preko mrlja i ostavite da djeluje oko 3 sata, isperite.

3. Soda bikarbona
Sodu bikarbone pomiješajte s malo vode dok ne dobijete smjesu nalik na tijesto. U tankom sloju dobivenom smjesom premažite mrlje i ostavite oko sat vremena da djeluje. Isperite u preilici standarnim načinom pranja.

4. Kuhinjska sol

Sol pomiješajte s toplom vodom, izmiješajte dok se ne rastopi i nanesite na mrlje netom prije pranja.

5. Bijeli ocat

Direktno na mrlju nanesite ocat i ostavite da djeluje nekoliko minuta, isperite.

Savjet: Nijedan od navedenih sastojaka za uklanjanje mrlja nemojte koristiti na finim tkaninama. Ukoliko vam nakon prvog korištenja mrlje ne nestanu u cijelosti ponovite postupak njihova uklanjanja.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju