Osim što je zdravo, hranjivo i može se pripremati na bezbroj načina jaje je veliki prijatelj vaše kože i vaših kućnih ljubimaca, a možete ga koristiti i u kućanstvu. No, ne govorimo samo o žumanjku i bjelanjku već o cijelom jajetu koje ima 7 čarobnih moći

Žumanjak za suhu kožu
Žumanjak zamutite te ga nanesite na lice. Legnite i odmarajte dvadesetak minuta, a nakon toga lice isperite mlakom vodom. Žumanjak hidratizira kožu i čini je mekom.

Ljuske od jaja vrlo temeljito će očistiti tvrdokornu prljavštinu i masne naslage na vašem posuđu

Bjelanjak za masnu kožu
U bjelanjak dodajte pola žličice meda, izmiješajte i nanesite na lice. Ostavite da odstoji oko 10 minuta te potom isperite lice mlakom vodom.

>> 5 korisnih upotreba najmanje cijenjenog povrća

Bjelanjak kao ljepilo
osim što kolačima daje sjajnu glazuru bjelanjak vam može poslužiti kao ljepilo. On može zalijepiti papir, karton i tkaninu.

Ljuska od jaja za čišćenje
Ljuske od jaja vrlo temeljito će očistiti tvrdokornu prljavštinu i masne naslage na vašem posuđu. Sitno sameljite ljuske od jaja i pomiješajte ih s nekoliko kapi deterdženta za suđe. Sredstvo nanesite na spužvicu i dobro izribajte tave, lonce i pećnicu.

>> 10 nevjerojatnih upotreba teniske loptice

Voda od kuhanih jaja i ljuske
nakon što skuhate jaja nikako ne bacajte vodu u kojoj su se kuhala. Ostavite ih da se ohlade te s njima zalijte kućno bilje i time ih nahranite.

Ljuske kao dodatak hrani za pse
Ljuske od jaja su prepune kalcija i zato ih nikako ne bi trebali bacati, posebno ako za kućnog ljubimca imate psa. Sameljite ih u prah i pomiješajte sa psećom hranom. One će nahraniti kosti i zube vašeg čupavog, četveronožnog prijatelja.

Jaje protiv iritacija na koži
Svježe jaje potopite u čaši jabučnog octa. Ostavite ga da tako odstoji dva do tri dana, a nakon toga ga upotrijebite kao oblog za upaljeno ili iziritirano mjesto na koži. Odlično će poslužiti i protiv uboda.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju