Čitajte deklaracije na svim prozvodima. Osim klasičnih traperica, čarapa i ručnika, u 'voljenu' perilicu rublja možete staviti i ove neočekivane predmete

1. Plišane igračke
Provjerite deklaraciji na igrački, no većina plišanih medvjedića 'izdržat' će kupanje u bubnju. Pazite da skinete s medvjedića eventualnu odjeću i dodatke, a ako želite zaštititi igračku od 'povreda' stavite je u jastučnicu, pa je tako operite.

2. Tenisice
Izvadite iz tenisica za trčanje uloške pa ih stavite na pranje u perilici s hladnom vodom. Zaštitite bubanj od udaranja, pa uz tenisice operite i jedan frotirni ručnik.

Čitajte deklaracije na svim tkaninama - čak i plišanim igračkama jer će dosta njih izdržati pranje u perilici rublja na osjetljivom programu

3. Ruksak
Rijetko kad se čita deklaracije na školskim ruksacima, no neki trpe pranje u perilici. Da bi zaštitili aparat skinite sve metalne dodatke s torbe, kao i eventualne ručke, ili ruksak preokrenite naopačke pa ga tako perite na osjetljivom programu.

4. Tepisi s gumenom podlogom

Tepih staze u hodnicima obično imaju gumenu podlogu koje sprečavaju neželjeno micanje ili povrede. I brzo se prljaju. Ako su napravljeni od pamuka ili sintetskih vlakana moguće ih je oprati u perilici rublja. Međutim, budite oprezni. Nemojte ih stavljati u mašinu svakih nekoliko tjedana.

5. Zavjese
Perete li zavjese u perilici? Ako imate delikatne zavjese, perite ih na osjetljivom programu i tako spriječite lomljenje ili skupljanje tkanine.

6. Podstava za vrtnu garnituru
Ukrasni jastučići za vrtnu garnituru također mogu biti oprani u mašini. Platnene jastučiće i podloške za leđa operite na osjetljivom programu i pripazite da prije paljenje perlice imaju dosta slobodnog prostora u bubnju.

7. Podmetači za automobile
Baš kao i tepih-staze, i podmetače iz limenog ljubimca možete staviti u perilicu rublja.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju