Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment smjestila se u samom centru Zagreba. Kao i svaki faks, Bernays ima predavaonice opremljene najnovijom opremom, IT laboratorij s najmodernijim laptopima, kantinu s odličnom kavom i ostalim pripadajućim prostorijama, no tu se posebno ističe studentska čitaonica

Navikli smo na uobičajene studentske čitaonice koje imaju standardni inventar sastavljen od jednoličnih stolica, stolova i polica s knjigama. Bernays je sa studentskom čitaonicom otišao korak dalje.

Taj studentski prostor pretvorili su u mjesto gdje će njihovi studenti čitati, odmarati, kratiti vrijeme između predavanja i pripremati se za zajedničke prezentacije i ispite u potpuno opuštenom, ali otkačenom i kreativnom prostoru.

Za uređenje Studentske čitaonice bili su zaduženi autori koji se kriju iza dva brenda: Croots co. i Marastrations by Illusipa. Momci iz kreativnog odjela Croots co. pobrinuli su se za boju zidova, zanimljive ilustracije na podu čitaonice, kombinaciju novih komada namještaja i onih starih koji su novi duh unijeli s razigranim koloritom te zanimljivih detalja poput svjetiljke u obliku gramofona. Kreirali su autentičan, prepoznatljiv i zabavan namještaj koji su dali šik notu cijeloj prostoriji.

Sve to upotpunila je Josipa Maras čije su se ilustracije Marastrations by Illusipa našle na zidovima čitaonice.

Riječ je o slikama u tehnici suhog pastela koje su grafički oblikovane te pripremljene za tisak te ilustracije nastupaju kao samostalni umjetničko-dekorativni proizvod u obliku limitiranog artprinta na hrvatskom jeziku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju