Dezodoransi, sapuni, razne kreme i drugi kozmetički preparati kao i mnoge potrepštine za kućanstvo nastale na principu 'uradi sam' sve su češće u našim kupaonicama i kućanstvima. Predlažemo vam stoga sredstvo za čišćenje koje možete napraviti same uz pomoć vode, octa i eteričnih ulja

U posljednjih desetak godina ekološki životni stil dobiva sve veći značaj pa je tako sve više ljudi koji radije koriste netoksične proizvode. U skladu s time i potražnja proizvoda načinjenih od prirodnih materijala u stalnom je porastu.

Jedan od primjera takvih nadomjesnih sredstava koje možete napraviti sami je i ovo sredstvo za čišćenje podova iz vaše kućne radionice.

Sastojci:
1 šalica vode

1 šalica octa

1 šalica alkohola

2-3 kapi deterdženta za pranje posuđa

5 kapi eteričnog ulja lavande

5 kapi eteričnog ulja naranče

3 kapi eteričnog ulja čajevca

bočica s raspršivačem

Upute:
1. U bočicu ulijte sve sastojke i dobro ih protresite koju minutu kako bi se svi sastojci povezali. Prije korištenja ovog sredstva za pranje podova počistite usisivačem ili barem pometite površinu koju želite temeljito oprati.

>> Parketi: Top trendovi najtraženije podne obloge

2. Poprskajte potom prirodno sredstvo za čišćenje na pod kao i na ostale površine koje namjeravate čistiti. Na kraju sve dobro prebrišite tkaninom od mikrovlakana.

3. Ukoliko se radije koristite krpom i kantom, zamijenite neke količine - umjesto jedne upotrijebite pola šalice octa te dodajte 1/3 šalice alkohola i 4 litre vode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju