Trendovi s modnih pista često se preklapaju s trendovima u uređenju interijera. Uzorci i boje tako mogu biti isti na trendi haljini, kao i na najpoželjnijoj fotelji iz salona namještaja. No, želite li da vaš dom bude moderan i u trendu kao i sadržaj vašeg ormara – učinite te mudro i u skladu s vašom osobnošću

Dizajn interijera kao i moda mijenja se u duhu vremena u kojem živimo. I dok su razdoblja izmjena u prošlom stoljeću trajala i po nekoliko dekada poput secesije, art-decoa ili bauhausa, sada su gotovo neuhvatljiva.

Tako je boja prošle godine bila tirkizno plava, dok je ove godine kao najpoželjnija proglašena smaragdno zelena.

Trendovi uređenja interijera mogu se povezati i s modnim pistama, jer kada je odjeća u pitanju u modi je dozvoljeno sve zbog čega će mnoge trendseterice uz dizajnerski komad kombinirati neki vintage odjevni predmet.

Najočitija veza između interijera i mode je u tekstilnom dijelu, jer se uzorci i boje s modnih pista sele i u naše domove

'Dominantan trend s Međunarodnog sajma namještaja u Milanu jest da se s oštrih ravnih linija u namještaju prelazi na zaobljenije i meke linije' ističe diplomirani dizajner, Bojan Stilinović.

Takve se smjernice u uređenju mogu povezati i s trendom modnog dizajnera Matthewa Williamsona koji je na tjednu mode u Londonu predstavio silutete A-kraja koje su podsjećale na neka davna vremena.

>> 5 najpopularnijih stilova uređenja doma

Najočitija veza između interijera i mode je u tekstilnom dijelu, jer se uzorci i boje s modnih pista sele i u naše domove. Želite li tako ove sezone pratiti trendove, vaši bi kauči i tepisi trebali biti u življim bojama.

'Jako puno dominiraju pruge, imitacije životinjskih uzoraka i geometrijski oblici koji se ponavljaju' naglašava Bojan Stilinović. Sličnu smo dizajnersku priču mogli vidjeti i na reviji Victorije Beckham u New Yorku. Isto tako, brojna sjenila na lampama podsjećaju na izrezbarene kreacije Christophera Kanea.

Kao i kod odjeće i prilikom uređenja doma dobro je imati bazne komade koje ćemo oplemenjivati detaljima. Isto tako treba uzeti u obzir kako se trendovi u interijerima prije svega odnose na javne prostore poput kafića, klubova ili restorana koji su podložni češćim promjenama.

Navlake za jastuke ili ukrasi koji će naglasiti prostor bit će dovoljni za životni prostor koji 'prati modu'- i ne zaboravite, ono što nikada ne izlazi iz mode je individualnost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju