Svi koji se ne zadovoljavaju već unaprijed formiranim izgledom stana teže pronaći onaj čije će zidove porušiti i sami kreirati multifunkcionalan prostor. Mjesto odmora, tulumarenja, poslovnih sastančevanja sve su to lica ljepotana iz 80-ih godina kojeg je uz pomoć vlastitih ideja osmislio vlasnik arhitekt Robert Križnjak


Minimalizam i pametno iskorišten svaki kvadrat stana s pomičnim kliznim stijenama umjesto zidova već iz prvog pogleda daju naslutiti kako ih je dotaknula ruka profesionalca. Robert Križnjak arhitekt je po zanimanju i vlasnih kvadrata smještenih u zgradi iz 80-tih godina, svoj idealan prostor za življenje uredio je u cijelosti po vlastitom projektu rušeći unutarnje zidove i stvarajući funkcionalan prostor.

>>Pop art avantura: Stan gdje glavnu riječ vode Bob Dylan i Alan Ford

Stan koji po potrebi imitira ured monovolumenskog je oblika, a svoje novo naličje dobio je u svakom milimetru kvadrata počevši od parketa pa do unutarnjeg balkona. Mudro osmišljeni kvadrati smješteni iznad stubišta zanimljivo su rješenje boravka na otvorenom kojeg  imitiraju staklene stijene i klizna vrata.

Klizne stijene odjeljuju i sve prostorije u stanu, pa je njihovim pomicanjem moguće obići cijeli stan u krug, dva ulaza stoga vode u kupaonicu čiji je najzanimljiviji detalj zid prekriven pločicama boje hrđe.

Ambijentom dominira bjelina koja je u službi vizualnog stvaranja visine, jer stan inače broji klasične centimetre. U izduživanju su pripomogle bijele lajsne kao i medena boja parketa. Spavaća soba prava je prevrtljivica u stanu koja zahvaljujući klisnim stijenama svoju funkciju mijenja ovisno o potrebi, pa tako može biti intimna oaza ili pak dio dnevnog boravka proširenog za potrebe tuluma. U sklopuiđ nje su radna soba i garderoba, te kupaona.

Staklene niše u zidu skrivaju instalacije i imaju svrhu komoda te služe za smještaj brojnih sitnica svog kreativnog vlasnika čiji su privatni kvadrati najbolji dokaz profesionalizma u poslu.

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju