U potrazi za inspiracijom prilikom uređenja stana od 80 kvadrata u Zagrebu, mlada kreativna politologinja Gordana Lolić nije prelistavala časopise o uređenju ili pak surfala internetskim sadržajima. Svoju ljubav prema glazbi i filmu iskoristila je za bazu uređenja kvadrata koji u konačnici izgledaju poput riznice pop art kulture


Mlada kreativka, politologinja i dizajnerica nakita Gorana Lolić svoj stan od 80 kvadrata pretvorila je u pop art avanturu. Crno bijeloj bazi koja prevladava u svakoj prostoriji, dodala je detalje koji otkrivaju njezinu veliku ljubav prema filmu, stripu i glazbi.

Prvotna ideja industrijskog stila koji je vlasnica 80 kvadrata velikog stana planirala realizirati izjalovila se nakon realnih činjenica da premalo osvijetljen prostor ne može zadovoljiti popularni stil uređenja.

Nakon toga skandinavski stil u kojemu prevladavaju detalji i čiste linije pokazao se kao idealna B verzija priče o uređenju koje je u konačnici preslika životnog stila vlasnice.

Stripovi kao inspiracija za kuhinju

Kako već namještena kuhinja vlasnicima nije bila vizualno prihvatljiva, uljanom bojom u sivom tonu prefarbali su zidove, a na fronte su nalijepili pop art motive izrađene po narudžbi.

U urbanom stilu uređen je i dnevni boravak koji sjedinjuje radni s onim za opuštanje, crno bijela igra bojama dominira i u ovom dijelu stana i vlasnica ističe kako je ono odlična baza koja trpi puno detalja.

Vrlo zanimljiv detalj u boravku čini cigleni zid kojeg su vlasnici pronašli ispod slojeva žbuke, impregrirali su ga i prefarbali u bijelo. Stolić u obliku kazete izrađen je od pleksiglasa i nastavak je priče o nekim minulim vremenima kada su male stvari poprimile značaj umjetničkih djela.

Spavaćom sobom dominira motiv Alana Forda

Šaranje po zidovima dopušteno je u spavaćoj sobi čiji je glavni zid iznad pročelja kreveta prefarban u boju s efektom školske ploče. Sav namještaj osim kovanog željeza vlasnica je nabavila na zagrebačkom Hreliću, renovirala ga i pretvorila u funkcionalan. Tako su stari sanduk i stolac obljepljen motivima iz Alan Forda dobili novu namjenu u obliku noćnih ormarića.

Stihovi Boba Dylana na zidovima kupaonice

Crno bijeli svijet dominira u kupaonici, crna uljana boja i naljepnica bar koda ukrasili su kadu, pločice su oblijepljene crnom i bijelom folijom, prozor je prenamijenjen u police, a zidove krase stihovi Boba Dylana.

Ormarić za cipele još je jedno je djelo ruku vlasnice stana, kojeg je pomoću opet omiljene crno bijele igre pretvorila u izgled klavira i s ovom malom sitnicom u predsoblju dala naslutiti da svakog tko kroči kroz vrata očekuje razigrana priča.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju