Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Dom & uređenje

9 nevjerojatnih upotreba mikrovalne pećnice

09. siječnja 2014 Piše Zadovoljna
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz osnovnu funkciju, a to je kuhanje i podgrijavanje hrane i pića, mikrovalna pećnica vam može olakšati život i na mnoge druge načine. Donosimo vam 10 naputaka kako vašu mikrovalnu pećnicu možete iskoristiti do maksimuma, a time i uštediti dragocjeno vrijeme

1. Dezinficirajte spužvice ili dasku za rezanje
Spužvicu za pranje posuđa koja je poprimila neugodan miris ne morate baciti. Namočite je u vodu u koju ste dodali bijeli ocat ili limunski sok i stavite u mikrovalnu pećnicu na samo jednu minutu.

Dasku dobro operite, izribajte ju polovicom limuna i grijte u pećnici jednu minutu.

2. Omekšajte med
Med koji se stvrdnuo može opet postati tekući ako ga u zatvorenoj staklenki zagrijete na srednjoj jačini oko 30 sekundi.

3. Zadržavanje hrskavosti tijesta pizze
Želite li zagrijati pizzu od jučer, a ne želite da tijesto postane gumeno pored nje stavite staklenu čašu s malo vode i zagrijte na uobičajen način. Tijesto će ostati hrskavo.

4. Stavite tijesto da se digne
Tijesto s kvascem za koje obično treba jedan sat ili više da se digne, u mikrovalnoj može biti gotovo za 15 minuta. Stavite tijesto u veliku posudu i pokrijte platičnim poklopcem. Na kraj mikrovalne stavite čašu vode, a posuda s tijestom neka bude na sredini.

Na najmanjoj mogućoj temperaturi grijte tri minute, a zatim je isključite i ostavite tijesto da stoji pokriveno tri minute. Grijte još tri minute pa ostavite da stoji šest minuta. Obujam tijesta će se udvostručiti.

5. Ubrzajte namakanje graha
Želite li ubrzati proces namakanja graha ili leće upotrijebite ovaj trik. U posudu stavite grah, dodajte žlićicu sode bikarbone te sve prelijte vodom dok se grah u potpunosti ne potopi. Zagrijte na najvišoj temperaturi oko 10 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 30 do 40 minuta.

6. Iscijedite više soka iz citrusa
Limun ili limetu uzetu iz frižidera teže je ocijediti nego ako su ostavljeni na sobnoj temperaturi ili lagano zagrijani. A želite li dobiti maksimalnu količinu soku iz voćke prije cijeđenja stavite ih u mikrovalnu na 20 sekundi.

7. Napravite domaće kokice
Kokice pakirane za mikrovalnu pećnicu ukusne su, ali ako ih pripremite sami bit će još ukusnije! Stavite pola šalice zrna kokica u veliku posudu i ulijte jednu žlicu maslinovog ulja. Poklopite i pecite na visokoj temperaturi tri do pet minuta.

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close