1. Dezinficirajte spužvice ili dasku za rezanje
Spužvicu za pranje posuđa koja je poprimila neugodan miris ne morate baciti. Namočite je u vodu u koju ste dodali bijeli ocat ili limunski sok i stavite u mikrovalnu pećnicu na samo jednu minutu.
Dasku dobro operite, izribajte ju polovicom limuna i grijte u pećnici jednu minutu.
2. Omekšajte med
Med koji se stvrdnuo može opet postati tekući ako ga u zatvorenoj staklenki zagrijete na srednjoj jačini oko 30 sekundi.
3. Zadržavanje hrskavosti tijesta pizze
Želite li zagrijati pizzu od jučer, a ne želite da tijesto postane gumeno pored nje stavite staklenu čašu s malo vode i zagrijte na uobičajen način. Tijesto će ostati hrskavo.
4. Stavite tijesto da se digne
Tijesto s kvascem za koje obično treba jedan sat ili više da se digne, u mikrovalnoj može biti gotovo za 15 minuta. Stavite tijesto u veliku posudu i pokrijte platičnim poklopcem. Na kraj mikrovalne stavite čašu vode, a posuda s tijestom neka bude na sredini.
Na najmanjoj mogućoj temperaturi grijte tri minute, a zatim je isključite i ostavite tijesto da stoji pokriveno tri minute. Grijte još tri minute pa ostavite da stoji šest minuta. Obujam tijesta će se udvostručiti.
5. Ubrzajte namakanje graha
Želite li ubrzati proces namakanja graha ili leće upotrijebite ovaj trik. U posudu stavite grah, dodajte žlićicu sode bikarbone te sve prelijte vodom dok se grah u potpunosti ne potopi. Zagrijte na najvišoj temperaturi oko 10 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 30 do 40 minuta.
6. Iscijedite više soka iz citrusa
Limun ili limetu uzetu iz frižidera teže je ocijediti nego ako su ostavljeni na sobnoj temperaturi ili lagano zagrijani. A želite li dobiti maksimalnu količinu soku iz voćke prije cijeđenja stavite ih u mikrovalnu na 20 sekundi.
7. Napravite domaće kokice
Kokice pakirane za mikrovalnu pećnicu ukusne su, ali ako ih pripremite sami bit će još ukusnije! Stavite pola šalice zrna kokica u veliku posudu i ulijte jednu žlicu maslinovog ulja. Poklopite i pecite na visokoj temperaturi tri do pet minuta.