U sklopu tehnološkog napretka koji omogućuje liječenje nekada neizlječivih bolesti ili stvaranje najmaštovitijih gadgeta za ubijanje slobodnog vremena, ističu se i oni predmeti koji olakšavaju i obogaćuju život žena. Britanke su izdvojile 10 takvih predmeta bez kojih danas ne mogu zamisliti svoju svakodnevicu

Koliko god tehnološki razvitak sa sobom nosi i one negativne strane, pozitivni učinci svih onih izuma i predmeta uz koje štedimo novac, energiju i vlastito vrijeme ponekad nas podsjete koliko je dobro živjeti u vremenu u kojem se, primjerice, ne treba prati rublje na izvoru rijeke ili disati opasana nemilosrdnim korzetom.

>> 10 veličanstvenih namirnica koje nam olakšavaju život

U anketi koja je pitala Britanke koji su najvažniji izumi u ženskom životu, njih 2.000 dalo je odgovore zahvaljujući kojima je na top 10 ljestvici mašina za pranje rublja zauzela treće mjesto, smjestivši se tako nakon grudnjaka i prvoplasiranih – pilula za kontracepciju. Internet i mobilni telefon nisu osigurali svoja mjesta na ljestvici revolucionarnih izuma, dok su se na nju smjestili maskara i pelene.

>> Mislite da male grudi nemaju prednost? Varate se!

Koje su ostali predmeti i u kojem postotku ispitanih najviše uljepšali živote, podigli samopouzdanje i olakšali kućanske poslove ispitanim ženama provjerite u top 10 ljestvici.

1. Kotracepcijske tablete 65 posto
2. Grudnjak 34 posto
3. Mašina za pranje rublja 34 posto
4. Tamponi 31 posto
5. Test za trudnoću 25 posto
6. Jednokratne pelene 17 posto
7. Maskara 8 posto
8. Traperice 7 posto
9. Polugotovi zamrznuti proizvodi 6 posto
10. Optičke leće 4 posto

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju