S dolaskom djeteta vaš život ne prestaje, ali prioriteti se itekako mijenjaju. Sve vaše osobne potrebe, želje, ambicije odlaze u drugi, a dijete dolazi u prvi plan. Stoga, prije nego krenete u avanturu zvanu roditeljstvo iskusite deset stvari u kojima vrlo vjerojatno nećete moći uživati kad stigne beba. Neko vrijeme ta iskustva čuvat ćete u lijepom sjećanju, a kad djeca porastu nitko vam ne brani da ponovno uživate u njima

Probajte ekstremni sport
Padobranstvo, bungee skokovi, jet ski, rafting, paragliding, slobodno penjanje,... Sve su to sportovi koji u sebi sadrže veliku dozu opasnosti. Ne treba dodatno objašnjavati zbog čega ih je poželjno isprobati prije dolaska bebe koja u potpunosti ovisi o vama.

>> 7 pravila za odabir imena djeteta

Izlazite u restorane
Napravite popis svih restorana i kafića koje ste željeli posjetiti i otiđite ondje. Naravno da ćete i s djecom ponekad jesti vani, ali to neće biti opušteni izlazak kao da ste sami. Što se tiče odlazaka u kafiće, kao roditelj vrlo vjerojatno ćete ih svesti na minimum.

>> 7 razloga za uživanje u soliranju

Uživajte u kupaonici – sami
Kad god imate priliku uživajte u trenucima provedenima u – kupaonici. Sami. Napravite si toplu, pjenušavu kupku, zapalite i koju svijeću, opustite se i guštajte u tišini i samoći. Kad dođe mališan, kucanje po vratima i zajedničko spremanje u kupaonici postat će dio svakodnevice.

Sjednite u automobil i krenite na put
Sasvim spontano! Bez ikakvog velikog planiranja. S partnerom ili sami. Može to biti i samo jednodnevni izlet. U potpunoj tišini uživajte u ljepotama krajolika ili pojačajte do maksimuma omiljenu glazbu. Najkraće rečeno, uživajte u slobodi. Vaš automobil više nikad neće biti isti kad stigne beba.

Što više odjeće od svile, kašmira i one koja se čisti samo u kemijskim čistionicama iznosite dok još niste dobili bebu

Provedite cijeli dan u krevetu uz filmove
Kad dobijete djecu vjerojatno više nikad nećete za to imati priliku osim u slučaju da dobijete gripu, što onda i nije takav užitak, ili da vaše dijete dobije gripu kada će filmovi koje ćete gledati vjerojatno redom biti animirani.

Popijte koju čašicu alkohola više tijekom ručka

Dajte si oduška i popijte koju više za ručka ili večere s prijateljicama. Ionako poslije idete kući i možete ravno na spavanje. Zamislite sad da to napravite kad ste roditelj. Dođete kući lagano pod utjecajem alkohola i ondje vas još čekaju roditeljske dužnosti, a vi sanjate o krevetu...

Zadovoljite vašu minimalističku stranu

Nabavite bijeli stolac, fotelju, tepih, bilo što na čemu ne biste željeli vidjeti mrlju. Stavite čašu vina ili šalicu kave pored i uživajte u tome da ostane na mjesu, a ne da se prolije po omiljenom komadu namještaja. Jer to će se sigurno događati kad vašim domom krene trčati mali zvrk.

Prakticirajte jutarnji seks
I seks s otvorenim vratima. I u svim ostalim prostorijama osim spavaće sobe. I glasni seks. Naravno, i nakon djeteta vaš seksualni život će postojati, ali neki 'začini' nestat će s menija. Stoga, isprobajte što više toga dok možete!

Nosite osjetljive materijale
Što više odjeće od svile, kašmira i one koja se čisti samo u kemijskim čistionicama iznosite dok još niste dobili bebu. Djeca i mrlje ne idu jedno bez drugog, ali osim što uprljaju sebe, uprljat će i vas.

Riskirajte na poslu
Prije nego dođete u situaciju kad ćete morati jako paziti na stabilnost i redovita primanja, riskirajte u karijeri. Tražite promaknuće, promjenu posla, uzmite si vremena da otkrijete što zapravo želite raditi ili poduzmite bilo koji drugi rizik vezan uz posao na koji se ne biste usudili kad doma imate nekoga tko ovisi o vama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju