O alkoholu i mamurluku postoji niz mitova, poput onog 'klin se klinom izbija' i sličnih koji su u većini slučajeva smišljeni kako bi opravdali porok kojeg si brojni priušte s vremena na vrijeme. No želite li se 'otrijeznili' od brojnih nagađanja doznajte 5 pravih istina o kapljici viška i njezinim posljedicama

1. Može li voda ublažiti posljedice mamurluka?
Itekako, čaša vode pored kreveta postat će vaš omiljeni saveznik nakon pijanstva. Istraživanja su pokazala kako 2.5 dcl popijenog alkohola iz organizma izbacuje čak 8dcl vode.

Točnije alkohol tijelo vodi do dehidracije, stoga što više vode popijete to bolje. No, ono što voda ne može je otrijezniti vas.

Nije samo hrana jedini uzročnik debljanja, jedan gram alkohola sadrži čak osam kalorija

>>U 5 koraka srežite mamurluk u korijenu

2. Je li loše konzumirati alkohol svaki dan?
Dobra vijest je da je konzumacija crnog vina poželjna. Naravno umjerenost je bitna, ne odstupajte od čaše crnog vina dnevno jer u protivnom biste se mogli naći na skliskom terenu.
1. 75 dcl vina dnevno prava je mjera koja krije mnoge zdravstvene prednosti, kao što je poboljšanje zdravlja srca i održavanje vitke linije.

>>Detoksikacijska bomba koja uništava posljedice tulumarenja

3. Uzrokuju li tamna alkoholna pića najgori mamurluk?
Tamno obojena pića sadrže veće količine šećera ili nečistoća koje uzrokuju najgori mogući mamurluk za razliku od piva i svjetlijih akoholnih pića. Nakon prekomjerne konzumacije tamnih pića izbjegavajte napitke koji su 'ojačani' kofeinom, a koji dodatno pospješuju dehidraciju organizma.

4. Postoje li niskokalorična alkoholna pića?
Često zaboravljamo kako jedan mililitar alkohola sadrži osam kalorija, a jedan gram proteina čak duplo manje od toga.

Pića s manjim postotkom alkohola u sebi logično sadrže i manje kalorija, zato radije birajte 9 postotna od 14 postotnih alkoholnih napitaka.

5. Je li opasno miješanje alkohola i energetskih napitaka?

Kofein u energetskim pićima može prikriti utjecaj alkohola što alkoholizirane ljude čini manje svjesnima koliko su pijani.

Osim toga istraživanja su pokazala kako ova kombinacija direktno utječe na nepravilne otkucaje srca, uzrokuje nesanicu, drhtanje ruku i razdražljivost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju