Najmlađi članovi vaše obitelji sigurno uživaju u maštovitim animiranim likovima i maštovitom svijetu kojima žive. Želite li da uživaju u najpoznatijim crtićima Zagrebačke legendarne škole crtanog filma te recentnim europskim filmovima za djecu, povedite ih preko vikenda u kino 'Europu' na besplatne crtiće

Kino Europa i Zagrebačka banka velikim i malim Zagrepčanima pripremili su zabavna vikend jutra: od 16. travnja pa sve do kraja godine, subotom ili nedjeljom u jutarnjim terminima u kinu Europa održavat će se besplatne Pčelica matineje.

Klinci i roditelji moći će uživati u besplatnim projekcijama dječjih filmova, a na repertoaru će se naći program recentnih europskih filmova za djecu kao i izbor najboljih crtića legendarne Zagrebačke škole crtanog filma.

Svečano otvorenje Pčelica matineja održava se u subotu, 16. travnja u 11 sati, kada će s velikog filmskog platna kina Europa prisutne goste pozdraviti Inspektor Maska, Nestašni robot, Lažni kanarinac i drugi likovi iz serijala animiranih filmova Zagrebačke škole crtanog filma.

Filmski program Pčelica matineja prilagođen je djeci različita uzrasta – klinci od 4 godine moći će uživati u filmovima sinkroniziranim na hrvatski, kao što su Mali leteći medvjedići i Profesor Baltazar, a najmlađe ljubitelje intergalaktičkih pustolovina oduševit će i šareni i veseli ‘Planet 51’ koji otkriva kako je to kad se jedan pripadnik ljudskog roda, koji je po zanimanju astronaut, nađe u dotad nezamislivoj ulozi vanzemaljca.

Već iskusni školarci od 8 godina nadalje veselit će se fascinantnom spoju animacije, magije, avanture i keltskih legendi koje donosi film ‘Tajna Kellsa’ (film je nominiran za nagrade Oscar i Annie te je osvojio nagradu publike na festivalu Annecy), a na programu je i detektivska priča u povijesnom ključu, danska dječja fantastična saga ‘Izgubljeno blago vitezova Templara’.

Za roditelje malih filmoljubaca je osmišljena i dodatna pogodnost. Naime, roditelji čija djeca mogu i žele sama biti u kinodvorani za vrijeme projekcije moći će razmijeniti brojeve mobitela s dežurnim osobljem, apsolventima Pedagoške akademije, s kojima će u slučaju potrebe moći stupiti u kontakt.

Raspored projekcija dostupan je na www.kinoeuropa.hr

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju