Nova bizarna igračka za djecu proizvedena u Španjolskoj razljutila je roditelje diljem svijeta. Riječ je o lutki koja dolazi u kompletu s umjetnom bradavicom pomoću koje je djevojčice mogu dojiti. I dok proizvođači ističu edukativni karakter igračke, struka tvrdi suprotno

Tržište namijenjeno djeci preplavljeno je različitim igračkama, no ponekad u želji za privlačenjem najmlađih proozvođači naprave kontraefekt koji završi sa zgražanjem i negodovanjem roditelja.

Slična situacija se dogodila i španjolskoj tvornici igračaka koja je na tržište plasirala lutku koju djevojčice mogu 'dojiti'.

Bizarna lutka dolazi u kompletu sa šarenim prslukom za djevojčice koji na sebi ima ugrađenu 'bradavicu' u obliku cvjetića.

Kada se lutka polegne u položaj za dojenje počinje proizvoditi zvukove cuclanja mlijeka te plakanja ako se ne podigne u položaj za podrigivanje.

I dok su brojne kritike roditelja preplavile internet i medije proizvođači u ovoj situacije ne vide nikakav problem.

'Ne shvaćamo u čemu je problem. Ovakva lutka zapravo je vrsta edukacije za djevojčice koje će u odrasloj dobi postati prave majke. Lutka im jedino može pomoći da savladaju majčinske vještine dojenja i brige za djetetom.'

>> Mama potjerala grudnjake s dječjeg odjela

>> Štiklice za djecu razbjesnile mame

No struka tumači ipak malo drugačije.

'Djeca uče kroz igru. Normalno je da djevojčica pokušava nahraniti svoju lutku baš kao što njezina majka hrani mlađeg brata ili sestru, ali to bi dijete trebalo samo zaključiti promatrajuči odrasle. Mislim da je ovakav način edukacije nepotrebno nametnut i pomalo agresivan', objašnjava Odgajateljica Iva iz dječjeg vrtića Rijeka.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju