Predstava ‘Bonton ili Kako pristojno provesti dan’ interaktivna je kazališna zabava za djecu, ali i odrasle koji su voljni prisjetiti se svih onih pravila ponašanja koje su nas učile mame i bake

Pravila bontona jednako vrijede i za odrasle i djecu.
Način na koji se odnosimo prema drugim ljudima govori mnogo o nama, našem odgoju i obitelji.

Aktivno sudjelovanje u predstavi oduševilo je mnoštvo djece koja su došla u kazalište lutaka naučiti nešto o Bontonu. Scenarij i režiju uz pomoć Jelene Milošević i Željka Zorice potpisuje glumac Kristijan Ugrina. Inspiriran svojom djecom odlučio je i druge podučiti lijepim manirima.

Bez obzira kakva vremena bila, lijepa riječ ili djelo još uvijek otvaraju sva vrata

‘Htio sam pokazati da je bonton nešto od čega ne treba zazirat, nešto što nije samo za mekušce, nego je to nešto što je normalno za sve nas, da se ne trebamo sramiti toga što smo pristojni’ prokomentirao je Kristijan Ugrina.

Pravila pristojnosti vrijede uvijek i na svim jezicima. Iako se čini da se sve promijenilo, bonton se zapravo samo upotpunio pravilima koja se odnose na modernu tehnologiju.

‘Svaki put kad izađem pred gledalište, kad klinci to dobro prime onda sam sretan što sam se malo potrudio više nego što sam zapravo u samom početku namjeravao’ dodaje Ugrina.

Iako se čini kako je ova predstava namijenjena samo djeci, prisjetiti se osnovnih pravila ponašanja ne škodi nikome, jer bez obzira kakva vremena bila, lijepa riječ ili djelo još uvijek otvaraju sva vrata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju