Paljenjem više od milijun žaruljica na imanju obitelji Salaj u Grabovnici pokraj Čazme počela je još jedna božićna bajka, sada već turistička atrakcija i moslavački brend, koju će ove godine razgledati gotovo 50.000 posjetitelja

Na imanju obitelji Salaj upaljeno je 1,1 milijun raznobojnih žaruljica na više od 800 biljaka, na površini od četiri hektara.

Salajevi već godinama na svom imanju kite biljke i objekte stvarajući dojmljivu sliku koja privlači ljubitelje bižićne idile iz cijele Hrvatske.

'Božićna priča počela je 2002. kad smo imanje okitili sa 70 tisuća žarulja, a danas nas ih okružuje više od milijun, rekao je Zlatko Salaj.

Vlasnici obiteljskog imanja Salaj - Nada i Zlatko - žive sami na velikom imanju u dolini ispod brda Svetog Vida okružena šumom.

Njihov sin jedinac, koji živi u Njemačkoj, tijekom božićnih blagdana im pomaže u uređenju okućnice. Zlatko Salaj je sin siromašna mlinara, koji ga je sam odgajao jer mu je majka rano umrla.

U blagdansko vrijeme nisu imali novca za božićno drvo i darove poput druge djece. Kad se nakon dugogodišnjeg rada u inozemstvu vratio u Hrvatsku, na imanju u Grabovnici ostvario mu se dječački san i ondje od 2005. piše čazmansku Božićnu priču.

>>Napravite jeftine i mirisne božićne ukrase

>> VIDEO: Najskuplje božićno drvce košta 14, 3 milijuna eura

Ove se godine na kićenju više od 800 stabala i uređenju jaslica radilo gotovo dva mjeseca, a na imanju je organizirana i ugostiteljska ponuda i mogućnost kupnje suvenira.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju