I ove godine ususret Božiću, po treći put za redom, u sklopu 'ArtOmat' sajma, ispred zgrade Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, suvremeni umjetnik Krešimir Tadija Kapulica organizira performans 'KAPULICA & LAMPIONI'

Ususret Božiću okupljeni građani i prijatelji pustit će u nebo, na znak umjetnika, tisuće lampiona i tako poslati svoje želje u svemir.

Performans 'KAPULICA & LAMPIONI' održat će se u četvrtak 20. prosinca u 20 sati ispred zagrebačkog doma HDLU-a. Ulaz na događaj je slobodan, a besplatni lampioni bit će podijeljeni 1000 posjetitelja koji stignu prvi.

>> Božićni svijećnjak: Izradite sami originalan poklon!

>> Beba u gostima: Kratki vodič za blagdanska druženja

'Cilj ove serije mojih performansa je potaknuti ljude, moje sugrađane i prijatelje, da se i u ovim ne tako sjajnim vremenima bore za svoje snove te im želim ukazati na ljepotu sitnica u životu. Tisuće lijepih malih stvari čine život sretnijim, pa će to učiniti i puštanje mnoštva lampiona koji su simbol te ljepote', objasnio je Krešimir Tadija Kapulica, suvremeni umjetnik i autor projekta 'Lampioni'.

Ove godine u nebo će otići čak 1000 lampiona sa željama i stvoriti nadrealni prizor koji je jedinstven u svijetu. Lampione ćete uglavnom vidjeti kako lete iznad jezera, rijeka, mora, plaža i oceana, međutim u Zagrebu lampioni sa željama lete iznad samog centra Zagreba stvarajući jedinstvenu cjelinu s arhitekturom grada.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju