Nevolja na putu od koje najviše strahuje većina vozača pripadnica nježnijeg spola u Europi jeste da im se ne ispuše guma, pokazala je anketa koju je nedavno proveo proizvođač guma 'Goodyear'

Čak 82 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju izjasnilo se da se najviše boje probušene gume, dok njihovu bojazan dijeli svega 67 posto muškaraca.

Istovremeno nije zanemariv ni broj onih žena koje bi vožnju nastavile s probušenom gumom, i tako riskirale oštećivanje kotača ili motora. To bi napravilo čak 38 posto ispitanica.

U nizu podataka koje otkriva ova anketa, nalazi se i informacija da bi bez obzira na to koliko se plaše da ih guma ne izda, samo 54 posto žena provjerilo bi ima li rezervnu prije nego što krenu na put.

Na pitanje o tome kontroliraju li opće stanje i tlak u postavljenim gumama čak 86 posto žena odgovorilo je potvrdno, dok 72 posto njih uvijek kontrolira i akumulator.

Anketa je pokazala i da se sa praznom gumom na putu do sada suočilo 64 posto Europljana, a da je broj muškaraca kojima se to dogodilo za petinu veći.

Ispitivanje potvrđuje i da bi se dva do tri puta više žena za zamjenu neispravne gume najprije obratilo za pomoć suputniku ili drugom vozaču, dok bi tri puta više njihovih partnera sami zavrnuli rukave i prihvatili se posla.

Istovremeno, 28 posto ispitanica zaključilo je da bi od sigurnosne opreme prvo ugradilo pneumatike sa kojima je i posle bušenja moguće nastaviti vožnju.

Rezultati ankete razlikuju se i po zemljopisnim područjima, pa tako devet od deset Dankinja ni slučajno ne bi same 'potegle' i zamijenile gumu, dok je kod Talijanki odnos u korist onih koje ne bi 'zasukale rukave' sedam prema jedan.

Po pitanju ove majstorije pobjednice su Ruskinje, među kojima čak 42 posto anketiranih kaže da bi gumu na kotaču zamijenilo bez problema. Predstavnice ove zemlje su, međutim, daleko ispred ostalih i kao najsigurniji vozači.

>> Nakon svađe s partnerom ne sjedajte za volan

>> 30 izluđujućih predrasuda o ženama

Anketa je na kraju sadržala i škakljivo pitanje o tome jesu li ispitanice tokom vožnje nekada bile i seksualno aktivne.

Takav doživljaj priznala je samo jedna od sto Francuskinja, a na tronu se nalaze Dankinje, među kojima ovakvo iskustvo ima gotovo polovina anketiranih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju