Gradsko kazalište Žar ptica pripremilo je novu poslasticu za djecu, predstavu 'Crvene cipelice' H.Ch. Andersena koja će ispričati priču o siromašnoj djevojčici Karin i njezinim cipelicama

Legendarni H.Ch. Andersen u jednoj od svojih najljepših priča oživio je Crvene cipelice. Na nogama siromašne djevojčice Karin one su postale simbol ljubavi, dara, predanosti, ali i odricanja. Andersen je bio i ostao nepresušna inspiracija i polazište mnogim autorima. Tako su i Crvene cipelice, diljem svijeta, doživjele najrazličitije kazališne i filmske obrade.

Na sceni Gradskog kazališta Žar ptica, postavila ih je Dubravka Crnojević Carić, koju pamtimo po dojmljivoj dramatizaciji i režiji, predstave DUGA, Dinka Šimunovića, iz 2003.godine.

Uz Dubravku Crnojević Carić, dramaturginja je Tajana Gašparović. Scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić, a kostimografiju Irena Sušac.

U predstavi igraju Nika Mišković, Natalija Đorđević, Ante Krstulović, Slavica Jukić, Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Nataša Kopeč, Mitja Smiljanić i Petra Kurtela.

Premijera predstave je 7. travnja u 19 sati, a pretpremijerne izvedbe predstave su u nedjelju 3.travnja u 11, u ponedjeljak 4.travnja u 10 i 11:30, u utorak 5. travnja u 10 i 19 sati i srijedu 6.travnja u 10 sati.

Zadovoljna.hr i kazalište Žar ptica vodi vas na predstavu!

Dobitnica ulaznica za predstavu 'Crvene cipelice' 3. travnja u 11 sati je Bosa Pavlović.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju