Zasjalo je sunce i vratilo boju u tmurno zimsko raspoloženje pa je pravo vrijeme da se probudite iz zimskog sna i unesete proljeće u vaš dom. Učinite to prekrasnim proljetnicama jaglacima, zumbulima, narcisama, šafranima i ranunkulama

Nemojte čekati zadnji tren za ukrašavanje doma uskršnjim sitnicama koje su instant podizači raspoloženja. Proljeće je vedro godišnje doba koje nas poziva da se okružimo toplim i veselim bojama pa ih unesite u svoj dom već danas.

Jarko zelena, žuta, ljubičasta i ružičasta boje su koje će složene u buket ili aranžman pretvoriti vaš dnevni boravak ili balkon u oazu mirisa i svježine.

Nabavite li proljetnice u teglama duže će vam potrajati, možete birati između narcisa, šafrana, ranunkula, zumbula i jaglaca, a kako bi 'sakrili' neuglednu teglu ukrasite ju granama, slamom ili trakama u boji, savjetuju dizajneri cvijeća.

Ukrasiti dom možete i začinskim biljem, napravite ukras idealan za uskršnji stol koji vam može poslužiti i prilikom pripremanja ručka.

Vrlo efektnu uskršnju dekoraciju dobit ćete ukoliko u kupljenu umjetnu ljusku od jajeta posijete sjeme začinskog bilja. Kroz nekoliko dana niknut će biljka koju zatim možete ukrasiti mašnom i šarenim proljetnicama.

U prirodi nema ljepšeg prizora od procvjetalih grana voćaka, a u vašem domu taj prizor možete postići svježim proljetnim vjenčićem ružičastih tonova.

Ovog proljeća poigrajte se bojom lavande, pastelne boje lavande na vjenčiću od prirodnih grana i s kombinaciji bijelih cvjetova djelovat će nježno i smirujuće. 

Još cvijetnih ideja potražite ovdje!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju