Treće godinu za redom, u subotu, 29. siječnja, 150 rekreativnih skijašica iz cijele Hrvatske okušat će svoju vještinu i brzinu na sada već tradicionalnom dm damSKI kupu, veleslalomskoj utrci na sljemenskom Bijelom spustu

DamSKI kup ima društveno odgovornu zadaću, a sve skijašice sudionice pozivaju građane Hrvatske da se priključe vrijednoj Inicijativi 'Tu ljubav znači više' kojom dm donira novac za nabavu vrijednog dijagnostičkog uređaja koji će omogućiti pravovremeno otkrivanje velikog broja različitih prirođenih i nasljednih metaboličkih bolesti.

Kao jedinstveno natjecanje u rekreativnom skijanju za žene, dm damSKI kup postao je dio tradicije ženskih skijaških utrka, što je i bila želja dm-a.

Skijašice će se boriti za titulu najbolje rekreativne skijašice u Hrvata i vrijedne nagrade, dok će sve natjecateljice i ove godine dobit poklon paket dm-a i partnera.

Također, dm damski kup je prilika da kupci dm-a, osim sudjelovanja u natjecanju i zabavi na Sljemenu, osvoje i prigodne nagrade u svim dm prodavaonicama.

Ove godine, za kupnju bilo kojeg proizvoda partnera damSKI kupa (Neutrogena, Labello, Persil, Perwoll i Olay) kupci dobivaju dvostruke bodove Svijeta prednosti i mogu osvojiti put na Svjetsko prvenstvo u skijanju i skijaške kacige s potpisima hrvatskih skijaških reprezentativaca.

Popularizacija masovnog i rekreativnog skijanja kod žena i promocija zdravog života ideja je vodilja utrke dm damSKI kup. dm je tvrtka koja kontinuirano ulaže u promociju sporta i uključivanje što većeg broja građana u sportske aktivnosti, pa je tako cilj ovog jedinstvenog cjelodnevnog skijaškog događanja upravo promocija masovnog skijanja kao jednog od najljepših zimskih sportova.

Budući da se rekereativnim skijanjem, nažalost ne bavi toliko mnogo ljudi, taj sport, kao jedan od onih kojim se čovjek može baviti od svoje najranije do pozne dobi, vrijedi popularizirati.

Na vrhunski uređenoj stazi sljemenskog Skijaškog centra, i ove će se godine natjecati dvadesetak poznatih dama iz svijeta glazbe, filma, medija i politike. Također, prisustvovati će i naše profesionalne skijašice Janica Kostelić, Ana Jelušić, Sofija Novoselić, Matea Ferk i Tea Palić koje će svojim sudjelovanjem dati podršku svim skijaškim rekreativkama, pa će ih okupljeni imati priliku upoznati.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju