Želite li svoje domaćinstvo obogatiti ekološkim proizvodima i tako biti sigurni da je čišćenje u potpunosti prirodno i sigurno za okoliš, oraščići za pranje rublja mogli bi postati nezaobilazni dio higijene i njege za vašu obitelj

Oraščići za pranje rublja plodovi su stabla Sapindus Mukorossi koje raste na brežuljcima Himalaje u Indiji i Nepalu. Prirodna su i vrlo efikasna zamjena za kemijske deterdžente.

Koriste se za pranje rublja i odjeće, čuvaju njihovu boju, a idealni su za osjetljive tkanine kao što su lan, vuna i svila. Isto tako, idealan su izbor za osobe sklone alergijama i problemima s kožom.

Ljuske oraščića sadrže saponin, prirodni deterdžent koji djeluje kao prirodni sapun. Naime, on se rastapa u vrućoj vodi i stvara sapunicu. Ovaj je proizvod biorazgradiv i bez mirisa, a rublju daje prirodnu mekoću i to bez upotrebe omekšivača.

Osim svih navedenih prednosti ovi su oraščići vrlo ekonomični i puno isplativiji od običnih deterdženata jer je za jedno pranje potrebno vam je svega nekoliko oraščića, a 1 kg oraščića bit će vam dovoljna za 180 do 250 pranja.

Yellow&Blue oraščiće za pranje u pakiranjima od 250, 500 i 100 grama potražite u bio&bio trgovinama i trgovinama zdrave hrane.

>> Smućkajte sami super sredstvo za pranje prozora

Prednosti ovog ekološkog noviteta isprobat će Milka Ivanlić, Mirjam Nedić i Martina Berger.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju