Edukativno-poticajna igra za djecu od rođenja do 5 godina starosti, prvi program rane edukacije beba i male djece na hrvatskom jeziku, počinje s drugom sezonom radionica. Zadovoljna.hr daruje vama i vapem mališanu mjesec dana radionica gratis

Od ove godine EPO IGRA uvodi i program za trogodišnjake i četverogodišnjake koji uključuje osnove prirodnih znanosti i tehnike.

Nakon prošlogodišnje uspješne sezone te pregršt zadovoljnih roditelja te klinaca i klinceza ponovno započinje EPO IGRA. EPO IGRA je prvi sistematski i strukturirani program za bebe i malu djecu na hrvatskom jeziku koji se održava u obliku tjednih radionica s posebnim programom za svaku dob.

Na radionicama koje traju čitavu školsku godinu prisustvuju i roditelji ili bake, djedovi, 'tete-čuvalice', a kako bi se postigla grupna dinamika i osigurao individualni pristup svakom djetetu, a grupe se sastoje od 4 do 8 djece.

Novost u ovogodišnjoj sezoni EPO IGRE je posebna edukacija za trogodišnjake i četverogodišnjake s posebnim naglaskom na program osnova prirodnih znanosti i tehnike.

Uz navedeno djeci se ciljano nude teme i podražaji u formi hrvatskog jezika u usmenom i pismenom obliku, 4 strana jezika: engleski, njemački, francuski i talijanski, komunikacije uz pomoć glume, znakovnog jezika i govora tijela, ritma, melodije, plesa i pokreta, dodira, masaže i gimnastike za bebe. Sve to u razvojnoj fazi kada mozak prirodno najlakše i najbrže pozitivno reagira na podražaje i prilagođava svoj rast i razvoj istim.

EPO IGRA je prilagođena svakoj razvojnoj dobi djeteta, pa tako, primjerice, za bebe do godine dana program uključuje poticaj puzanja, gimnastiku i masažu za bebe, svijest o vremenu i prostoru, znakovni jezik, dok je za jednogodišnjake naglasak na koordinacij.

EPO IGRA je u potpunosti razvijen u Hrvatskoj, a njegova autorica Petra Pompe Mandarić istiće da je program nastao kombinacijom proučavanja inozemnih metoda poticaja male djece kao i osobnog iskustva.

'Promatrajući razvoj i napredak polaznika prve generacije epo-igre, došla sam do zaključka da je neophodno svake godine proširiti program za po jednu dobnu skupinu. Zato u sezoni 2011./2012. krećemo s programom za trogodišnjake i četverogodišnjake u kojima uvodimo osnove prirodnih znanosti i tehnike', Petra Pompe Mandarić.

Prirodne znanosti se i u svijetu uvode u programe rane edukacije djece kako bi se što ranije u djetetu razvio senzibilitet i ljubav prema tom području i prema prirodi općenito.

Također program za trogodišnjake i četverogodišnjake sadrži pojačan pristup usvajanju osnova engleskog, njemačkog, francuskog i talijanskog jezika, s ciljem da se djeci, budućim stupovima hrvatskog društva, olakša put snalaženja i uspjeha u multikulturalnoj i multilingvalnoj sredini kao što je Europska Unija.

Svi roditelji koji žele mogu uz prethodnu najavu dovesti svoju djecu na besplatni ogledni sat EPO IGRE na jednu od lokacija u Zagrebu (Maksimir, Lanište, Malešnica i Ksaver).

Zadovoljna.hr i EPO IGRA daruju jedan mjesec radionica gratis Saši Marcetić, platnenu torbu Anamariji Jakić i EPO podbradak Ivani Davidović Markobašić.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju