Autobiografski roman koji se čita u jednom dahu osvojit će vas iskrenim i dirljivim ispovjestima mlade žene koja odrasta u razdoblju Kulturne revolucije Mao Ce Tunga, a sve bliske veze su joj pogibeljne i vatrene. Darujemo vam roman 'Crvena Azaleja'

Autobiografski roman kineske spisateljice Anchee Min, 'Crvena azaleja' je upečatljivo i iznimno napeto svjedočanstvo o odrastanju i intimnoj agoniji pojednica u razdoblju Kulturne revolucije Mao Ce Tunga koji nosi težinu ispovijesti seksualne slobode, koja nije samo literarna činjenica, već i snažna politička poruka.

Istodobno iskreni i dirljivi, ovi memoari opisuju njezinu izdvojenost i protuzakonitu ljubav na pozornici kineske Kulturne revolucije. Od njezinog stasanja u Crvenoj gardi do novačenja u snažnu industriju propagandnih filmova gospođe Mao, Crvena azaleja iskreno i vješto istražuje tajnu čulnost u represivnom društvu.

Rođena u Šangaju, u obitelji predanih Maoista, Anchee Min je u sedamnaestoj godini prisilno poslana na rad na kolektivno poljoprivredno dobro te se našla u političkom ozračju obilježenom otuđenjem i neprijateljstvom, gdje su joj jedine bliske veze bile pogibeljne i vatrene.

Zadovoljna i Mozaik knjiga daruju vam knjigu!

Knjigu 'Crvena Azaleja', iskrene i dirljive memoare koji se čitaju u dahu dobile su Vesna Bulić, Kristina Dolovski i Valerija Kadivc.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju