Prava gužva najmlađih zabilježena je na Danima mama, beba i trudnica u Zagrebu. Ondje smo provjerili koji su trenutačni hitovi u dječjoj opremi, što je najtraženije i, naravno, koliko što stoji

Želite da vaše dijete bude zapamćeno u svojoj prvoj šetnji, za to su potrebna kolica.

'Zato što su vrlo jednostavna, mobilna i lagana što svakom roditelju treba uz jedno malo dijete', rekla je Gordana Dubravčić.

Uz kolica, potrebna je i ergonomska nosilica.

'Vrlo je praktična zato što se kopča samo na dva dijela tako da je vole i muškarci, s time da se može koristiti od djetetova rođenja, znači od 0 do 20 kg. One su sve od pamuka i perive su u perilici', ispričala nam je Nataša Juriša.

A za djetetovu sigurnost pobrinula se norveška tvrtka koja je dobila i nagradu za najbolju auto sjedalicu. Hrvati su to očito prepoznali te unatoč cijeni od 4000 kn, neki su je kupili i smjestili u svoje vozilo.

Ako dijete sjedi gledajući prema van i dođe do sudara, ono će imati jako trzanje vratom prema naprijed. Ali ako dijete stavite da gleda prema vama, izbjegnut ćete taj trzaj jer će se dijete samo nasloniti u ovu sjedalicu koja izgleda poput školjke', pojasnio je dizajner sjedalice Jon Bruenes.

Od sada vlastito vozilo mogu imati i djeca. No, umjesto gasa, ovi limeni ljubimci imaju pedale. A rijetko se nešto za malenu djecu može kupiti za više sezona, jer ona to brzo prerastu. Pa se često dogodi da roditelji nešto kupe, a da djeca to ne koriste.

'Kad je za djecu, onda roditelji padaju pa ima sve što možda i nije toliko nužno i potrebno. Pogotovo odjeća koju prerastu mjesec dana, a nova odjeću im stalno treba.

Trendovi se stalno mijenjaju. Ali jedna stvar nikada ne izlazi iz mode. I nije bitno ima li vaša beba najmoderniju sjedalicu ili najskuplja kolica. Jer na kraju se računaju samo besplatne stvari!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju