Danas mnoge tinejdžerke u svojim kozmetičkim torbicama imaju svu 'opremu' namijenjenu odraslim ženama. Njihova nesigurnost preslika je odraslih žena opterećenih nerealnim fotografijama zvijezda

Angelina, Ariana i Iris ne razlikuju se mnogo od svojih vršnjakinja iz osnovne škole. Osim školskih obaveza razmišljanje o izgledu i uljepšavanje postali su bitan dio njihovih života.

Angelina ide u sedmi razred i ima 13 godina. A u svojoj kozmetičkoj torbici ima sve bez čega svaka žena ne može ili barem misli da joj dana bez uljepšavanja ne bi bio potpun.

Svi se trudimo izgledati najbolje što možemo. Nekad čak i pretjerujemo u tome, no prema istraživanju čak 83 posto Hrvatica želi promijeniti svoj fizički izgled.

Nametnuto ili ne činjenica je da smo okruženi blještavilom filmskih zvijezda, savršenim naslovnicama i reklamama u kojima ljudi, priznat ćete ne izgledaju realno.

Upravo su zbog toga mnoge tinejdžerke uvjerene kako nisu dovoljno lijepe. Problemi sa samopouzdanjem počinju pretjeranom šminkom, a mogu završiti anoreksijom i bulimijom.

Današnja razina ideala ljepote je hiper savršena, no baš te sitne nepravilnosti kojima posvećujemo toliko pozornosti ne bismo li ih sakrile čine nas posve jedinstvenima.

Više u  Provjerenom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju