Trudnoća se s razlogom još naziva i drugim stanjem jer brojne promjene koje se događaju u ženinom organizmu doista su nešto nevjerojatno. No nisu jedino žene podvrgnute neobičnim željama, grčevima i izljevima emocija jer najnovija istraživanja su pokazala kako čak četvrtina budućih očeva osjeća slične simptome kao i njihove trudne supruge

U današnje vrijeme kada i žene i muškarci imaju jednake obaveze te oboje rade i skrbe za obitelj muškarci su puno povezaniji s obitelji i djecom.

Upravo zbog te snažne povezanosti istraživanja su dokazala kako kroz devet mjeseci trudnoće ne prolaze samo žene već i njihovi partneri.

U tom vrlo emocionalnom razdoblju čak četvrtina budućih očeva osjeća nevjerojatne promjene koje se manifestiraju kroz neobične želje za hranom ili određenim namirnicama, pojačane emocije i nagle promjene raspoloženja, a u ekstremnim slučajevima čak i bolove te grčeve u trbuhu.

Isto tako, preko 50 posto ispitanika je priznalo kako s osim želje za neobičnom kombinacijom hrane kao što su kiseli krastavci i čokolada osjetili i nevjerojatne promjene u ponašanju poput neobjašnjive želje za čišćenjem.

>> Želite djevojčicu? Jedite sir i bademe!

>> I muškarci se debljaju tijekom trudnoće partnerice

'Uključivanje muškaraca u svakodnevicu i provođenje vremena s partnericom tijekom trudnoće stvara snažnu povezanost između partnera i djeteta pa nije ništa čudno da takva snažna fizička i psihička povezanost rezultira nekim od simptoma trudnoće', objašnjava primalja Mary Steen.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju